beste-vlooienmiddel-kat.jpg

Vlooiendruppels bij een kat: hoe pas je die het beste toe?

Vlooien zijn nare beestjes. Als kind heb je misschien weleens last gehad van hoofdluizen en weet je precies hoe irritant de constante jeuk kan zijn. Een mens heeft alleen maar haar op het hoofd, maar een kat heeft vacht over het hele lichaam: moet je nagaan hoe vervelend jeuk kan zijn voor je favoriete viervoeter. Juist daarom moet je vlooiendruppels toepassen op je kat als deze vlooien heeft. Deze druppels kunnen zwaar giftig zijn, pas ze zorgvuldig toe. Soms is het helaas nodig om vuur met vuur te bestrijden, ook al doe je dat liever niet.

Beste vlooiendruppels voor de kat

Ben je op zoek naar de beste vlooiendruppels voor katten? Wil je meteen weten waar je die kunt vinden? Hieronder volgt een uitgebreid overzicht van alle beste artikelen die we online gevonden hebben. In het vervolg van dit blog over vlooien bij de kat vind je de benodigde achtergrondinformatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen van vlooiendruppels bij de kat.

AfbeeldingAwardActuele Prijs

meest-natuurlijke-vlooiendruppels.jpg
Meest milieuvriendelijke optie anti-vlooienmiddel Check Prijs

veiligste-anti-vlooienmiddel-kat.jpg
Veiligste vlooienmiddel kat Check Prijs
vlooienmiddel-kat-alle-leeftijden.jpegBeste anti-vlooienmiddel katten allround alle leeftijden Check Prijs
sterkste-vlooienmiddel-kat.jpgSterkste, zwaarste anti-vlooienmiddel katten Check Prijs
vlooienshampoo-katDe meest stijlvolle optie vlooienshampoo katten en honden Check Prijs
makkelijkste-vlooienmiddel-kat.jpgSubtiel en snelwerkend middel Check Prijs

Meest-complete-vlooienmiddel-volwassen-kat
Meest complete vlooienmiddel volwassen kat Check Prijs

De voordelen van vlooiendruppels voor je kat

Waarom is een vlooienmiddel bij een kat zo belangrijk? Hier zijn meerdere verklaringen voor. De voordelen van vlooiendruppels zijn aanzienlijk: ten eerste voorkomen de druppels jeuk bij je kat. Vlooien kunnen namelijk voor bijzonder veel overlast zorgen. De beten zijn pijnlijk. Je kunt je kat zien opspringen als deze wordt gebeten. Wist je dat de vlo speeksel in de huid spuit om te verhinderen dat het bloed stolt? Vlooien zijn bijzonder gemene kleine beestjes.

 • Anti vlooien kat middeltjes voorkomen ook wormen: de vlo is namelijk de gastheer van de worm. Wormen poppen houden zich namelijk schuil in de poppen van de vlo.
 • Anti vlooien kat middelen voorkomen ernstige korstjes en uitslag bij vlooienallergie.
 • Een vlooienmiddel bij de kat voorkomt dat vlooien overspringen van de ene kat naar de andere.

Vlooiendruppels maken de kat blij

Vlooiendruppels zijn dan wel giftig, maar als je het goed aanbrengt in de hals van je kat (zo ongeveer tussen de schouderbladen), kan deze het gif niet oplikken. De vlooien die met het gif in aanraking komen, zullen sterven. Zo zullen er minder en minder vlooien overblijven in de vacht van je dier, wat pijn, jeuk en irritatie voorkomt. Ook kom je geen vlooien in je huis tegen.

Klantoordelen over vlooiendruppels kat

Je hoeft ons niet op ons woord te geloven, je kunt natuurlijk ook kijken naar de reviews die andere gebruikers van het product hebben achtergelaten online. Zo kijken we tientallen en soms honderden reviews op Bol.com door om het beste vlooiendruppels kat product te achterhalen.

Erg handig in gebruik, werkt prima, katten hebben er geen last van (vlooien wel) Al jaren hebben mijn poezebeesten geen vlooien meer gehad.

-Review van vlooiendruppels kat

De beste vlooiendruppels voor de kat onderzocht

Vlooien bij de kat? Hieronder bespreken we de beste vlooiendruppels voor de kat die we op Bol.com zijn tegengekomen. Deze producten zijn positief uit de test gekomen en worden positief beoordeeld door eerdere klanten. Deze anti vlooien kat middeltjes zijn van hoge kwaliteit.

De milieuvriendelijkste optie is van Sharon B

Sharon B verkoopt biologische vlooiendruppels voor de kat. Het fraaie van dit product is dat dit bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten en geen zwaar schadelijke stoffen bevat als Fipronil, Imidaclorid, Flumetrine of Diazinon. Het in Nederland gemaakte product bevat geen schadelijke stoffen. Wist je dat vlooien bij maar liefst 90% van alle katten voorkomen? Bij sommige katten kan dit leiden tot grote irritatie, wormen en korstjes. Ingrijpen is daarom nodig.

 • Dit product bevat ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong
 • Een vlooienmiddel bij de kat voorkomt dat vlooien overspringen van de ene kat naar de andere
 • Het is veilig te gebruiken voor je katten en je gezin
 • Het product heeft geen bijwerkingen en is voor alle katten geschikt
 • Beschermt 24/7 tegen vlooien én teken
 • Je kunt tot wel 30 dagen retourneren zonder een reden op te hoeven geven.
VoordelenNadelen
✅ Makkelijk schoon te maken❌ Minder geschikt voor grote honden
✅ Verschuift niet
✅ Fraai Design
✅ Stevige kommen

Meest milieuvriendelijke middel

Dit vlooienmiddel voor de kat is het meest milieuvriendelijk van allemaal. Dat heeft er mee te maken dat er geen schadelijke kunstmatige stoffen aan het product van Sharon B zijn toegevoegd: alle stofjes die in dit product zitten zijn van 100% natuurlijke, veilige oorsprong.

Je kat blijft altijd veilig met het Frontline Spot-On Anti vlooienmiddel

Frontline Spon-On is een anti vlooien kat middeltje dat bestaat uit 6 verschillende pipetten. Het werkt niet alleen tegen vlooien, maar ook tegen luizen en teken. Per 4 weken gebruik je 1 pipet om je kat vrij van ongedierte in de pels te houden. De werkzame stof Fipronil doodt alle vlooien op je kat. Je bewaart het product droog en brengt het uitwendig aan.

 • Het product is veilig (niet gebruiken bij kittens jonger dan 8 weken of lichter dan 1 kg)
 • Het werkt snel
 • Je brengt de druppels gemakkelijk aan
 • Druppels beschermen ook gezin en huishouden

Super goed spul

Dit giftige goedje pakt het vlooien- en luizenprobleem bij de wortel aan en zorgt ervoor dat de vervelende bijtbeestjes worden uitgeroeid: het is vuur met vuur beschermen. Dit zware product is niet schadelijk voor de kat – mits het goed wordt aangebracht – en doet wat het belooft.

Degelijke werking voor katten van alle leeftijden met Bolfo Gold 40

Ook Bolfo Gold 40 Anti vlooienmiddel pakt het vlooienprobleem aan. Dit vlooienmiddel voor de kat Bolfo Gold werkt razendsnel tegen vlooien bij de kat. De meeste vlooien en larven van vlooien worden gedood voor ze kunnen bijten. Het is dus een preventief middeltje en niet alleen een middel om de pijn te verlichten.

 • Bolfo Gold 40 beschermt tot wel 3-4 weken tegen vlooien.
 • Bolfo Gold 40 werkt preventief
 • Dit product is handig in gebruik
 • De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend
 • Het product werkt snel

Allround vlooien bescherming

Bolfo Gold 40 beschermt allround tegen vlooien. Het product is krachtig en doet precies wat het belooft: je beschermt je kat ermee tegen vlooien, zowel als bestrijding en als preventief middel.

Bayer Bolfo Gold 80 is de meest grondige keuze

Ben je op zoek naar zwaardere vlooiendruppels voor de kat? Dan kunnen we je de Bayer Bolfo Gold 80 Anti vlooienmiddel aanraden. Dit middel werkt snel tegen vlooienlarven en volgroeide larven. De vlooien worden namelijk al aangepakt voordat ze kunnen bijten en bloed zuigen. Het toedienen gaat heel eenvoudig: de inhoudt van de pipet druppel je tussen de haren van je kat (het best is tussen de schouderbladen). Daarna zal het tot wel 3-4 weken beschermen tegen vlooien. De werkzame stof in het product is Fipronil, dat de vlooien hard aanpakt.

 • Dit product heeft een snelle werking
 • De pipetten zijn handig te gebruiken
 • Je gebruikt Bolfo Gold 40 ook preventief: om te verhinderen dat je kat last krijgt van vlooien
 • Product werkt goed is en is prima betaalbaar.

Doet wat het belooft

Bayer Bolfo Gold 80 pakt het vlooienprobleem bij de kern aan. Het werkzame Fipronil treedt keihard op tegen de ongewenste bewoners in de vacht van je favoriete huisdier. Dit product doet wat het belooft en zorgt ervoor dat je huisdier pijn- en vlooivrij door het alledaagse leven kan. De jeuk vermindert al in een paar dagen en eventuele irritatie zal na een week al verdwijnen. Het product is gemakkelijk en hygiënisch aan te brengen op de huid van je dier.

Beaphar Diagnos Vlooienshampoo Hond en kat: de meest stijlvolle oplossing

Beaphar Diagnos Vlooienshampoo voor hond en kat heeft uitstekende vlooiendruppels voor de kat. De vlooienshampoo beschermt je kat tegen luizen, vlooien en teken. De werking tegen vlooien is wat aan de korte kant (ongeveer 1 week), waardoor het middel alleen kan worden gebruikt voor het voorkomen van een besmetting van de aanwezige vlooien. Wel kun je ervoor de kiezen de behandeling van je huisdier na een week te herhalen. Je wordt geadviseerd dit product te gebruiken in combinatie met een anti-vlooi omgeving product.

 • Het product helpt een vlooienbesmetting te voorkomen
 • Werkt direct en krachtig
 • Het is makkelijk aan te brengen op de huid
 • Veilig in gebruik

Stijlvol en direct

Beaphar levert een product dat effectief helpt voorkomen dat vlooien zich over het lichaam van je kat verspreiden en zorgen voor veel pijn en irritatie. Het spul zorgt ervoor dat je kat snel vlovrij is. Als je het na één of anderhalve week herhaald, zal je katten blijvend worden beschermd.

Subtiel en snelwerkend: de Advantage 80 Vlooiendruppels Kat vanaf 4 kg

Ook Advantage heeft geschikte vlooiendruppels voor de kat. Kies voor de Advantage 80: een snelwerkend middel tegen irriterende vlooienlaren en vlooien. Je kunt het heel eenvoudig toedienen: je druppelt de inhoud van het pipetje op de huid en tussen de haren van de kat. De huid dient hiervoor intact te zijn. Vervolgens zal het product 3-4 weken bescherming bieden. Let op: deze vlooiendruppels voor de kat zijn alleen te gebruiken op katten van meer dan 4 kg.

 • Gemakkelijk uitwendig te gebruiken
 • Beschermt speciaal tegen zwaardere katten (4 kg+)
 • Is veilig in gebruik en werkt snel
 • Aanbrengen gaat heel eenvoudig.

Snelwerkend resultaat

Dit vlooienmiddel biedt razendsnel resultaat. Het is heel gemakkelijk te gebruiken en werkt speciaal voor katten die wat aan de zwaardere kant zijn (meer dan 4 kilogram). Ook de wat grotere lobbessen onder de huiskatten verdienen het om volledig beschermd te zijn tegen vlooien.

Volledige bescherming tegen vlooien, teken en luizen met Frontline Spot On

Frontline Spot On voor de kat bestaat uit 4 pipetten die beschermen tegen vlooien en teken. Het product heeft de werkzame stof Fipronil, die bewezen effectief is tegen bijtende luizen, teken, maar ook vloeien. 98-100% van de vlooien zullen al binnen een etmaal gedood zijn. Vervolgens is je huiskat tot een periode van 5 weken beschermd. Het product is voor katten, maar niet voor jonge kitten (jonger dan 8 weken) of kittens die nog niet zwaarder zijn dan 1 kilogram.

 • Frontline Spot On is super spul dat bewezen effectief is
 • Beschermt je kat al binnen een etmaal
 • Doodt 98-100% van alle vlooien
 • Je kat is tot wel 4-5 weken beschermd tegen luizen, vlooien en teken.

Volledige bescherming

Frontline Spot On biedt volledige bescherming voor je kat, niet alleen tegen vlooien, maar dus ook tegen luizen en teken, die net zo irritant en schadelijk kunnen zijn. Het voordeel van dit product is dat het bijzonder snel werkt en je kat ook langdurig beschermt tegen vlooien.

Juiste vlooiendruppels voor kat gevonden?

Hierboven staan de beste vlooienmiddelen die we online hebben gevonden. We hopen dat er een product tussenstaat dat precies aansluit bij jouw wensen en de katten situatie in je huishouden. Het aanbod vlooienmiddelen is erg groot, maar niet alle middeltjes werken even goed. Lees daarom altijd goed de online reviews door en zoek de ongezouten, eerlijke mening van de klanten die je zijn voorgegaan. Zo voorkom je een onnodige miskoop op het gebied van vlooien bescherming. Hieronder volgen een aantal richtlijnen voor het kopen van een product.

Let hierop bij het kopen van vlooiendruppels voor je kat

 • Hoe lang beschermt het product tegen vlooien?
 • Beschermt het product ook tegen teken en luizen?
 • Kan je het product voor elke kat gebruiken?
 • Zitten er schadelijke stofjes in?
 • Hoe breng je het product aan?
 • Wat is de prijs?

Veel gestelde vragen over vlooiendruppels voor de kat

Moet je je kat wassen voor je de vlooiendruppels aanbrengt?

Nee, niet per se. Ook moet je je huisdier niet wassen of shampooen de eerste 243 uur nadat het product is aangebracht.

Kun je anti-vlooienmiddel het hele jaar door gebruiken?

Jazeker, dat kan, zowel voor indoor- als outdoor katten.

Moet je het product anders aanbrengen bij een langharige kat dan bij een kortharige kat?

Nee, de vlooiendruppels breng je aan op de (schone en gave) huid, dus tussen de haren.

Kun je verschillende anti-vlooienmiddelen door elkaar gebruiken?

Dit is in de regel niet aan te raden. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden, vraag dan de dierenarts om meer informatie.

Kan je anti-vlooienmiddel ook op andere huisdieren dan katten gebruiken?

Dit wordt niet aangeraden, tenzij het expliciet op de verpakking is vermeld.

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *