beste-hondenmand-2021

Beste hondenmand voor je hond in 2021

In hondenmanden heb je zoveel verschillende groottes, stoffen, vormen, kleuren… Dit maakt het niet makkelijk om voor je hond de perfecte slaap – of rustplaats te kiezen. Wist je trouwens dat er ook echt een onderscheid gemaakt wordt tussen een hondenmand, hondenbed en hondenkussen?

Een hondenmand is ideaal voor je hond als die opgerold ligt te slapen. Dan kan je zelf nog kiezen welk materiaal het meest comfortabel ligt. Ligt je hond eerder uitgestrekt in rust? Dan is een hondenkussen een betere optie. Een hondenbed is dan vaak weer iets meer passend voor het interieur, omdat dit een mand is met vaak een groter kussen in, zodat je hond nog steeds volledig kan liggen.

Omdat we weten dat de keuze niet simpel is, hebben wij een aantal vergelijkingen gemaakt van de beste hondenmanden. Dat je trouwe viervoeter een goede nachtrust heeft is niet enkel voor hem belangrijk, maar ook voor jou. Een hond die goed kan rusten, zal ook jouw slaap minder verstoren.

Beste hondenmand overzicht

Wil je onmiddellijk te weten komen welke hondenbed de beste slaapplek zal zijn voor je hond? Hieronder vind je een duidelijk overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per hondenkussen.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
beste-algemene-keuze-hondenmandBeste algemene keuze Check Prijs
meest-orthopedisch-hondenkussenMeest orthopedisch hondenkussen Check Prijs
beste-hondenmand-grote-hondBeste hondenbed voor grote honden Check Prijs
meest-luxueuze-hondenmandMeest luxueuze hondenbed Check Prijs
meest-zachte-hondenmandHondenmand met meest zachte stof Check Prijs
beste-budget-optie-hondenmandBeste budgetoptie hondenkussen Check Prijs

De voordelen van een goede hondenmand

Een goede hondenmand, hondenbed of hondenkussen kunnen het leven van je hond een stuk verbeteren. Een hond die niet goed slaapt, geraakt net als wij mensen geïrriteerd door de dag en zal dus sneller vervelend gedrag gaan vertonen.

Ook in welke positie je hond rust is doorslaggevend om de juiste keuze te maken. Een hondenkussen aangepast aan de grootte van je hond of in welke houding die slaapt, gaat zowel jou als je hond enkel maar plezier opleveren.

De beste hondenmand voor een goede nachtrust

Heeft jouw hond al een keertje bij je op bed geslapen? De kans is groot dat je hier nu volmondig “ja” op hebt geantwoord. Toch ga je een goede hondenmand, hondenbed of hondenkussen moeten overwegen in plaats van bij je in bed. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat jij zelf 4.3 keer meer kans hebt om wakker te worden tijdens de nacht als je hond bij je in bed slaapt. Wat gebeurt er nog? 1

  • Je hond is 20% van de tijd wakker ’s nachts
  • Wanneer de hond beweegt tijdens slapen op bed, beweeg jij veel vaker mee
  • Hierdoor word je dus meer wakker en slaap je ook minder vast

Samen slapen kan dus fijn zijn, maar de juiste hondenmand gaat je enkel maar een betere nachtrust opleveren.

Niet enkel voor goed te kunnen slapen, maar ook voor je hond zijn andere factoren voor de juiste mand, kussen of bed belangrijk. Het gewicht van je hond moet goed verdeeld zijn op de juiste plekken, zodat hij geen last krijgt van zijn rug tijdens het slapen. Ook mag je hond het niet te warm of te koud hebben tijdens de nacht.

“Ben erg blij met dit hondenbed. Mijn (oudere) hond verkiest dit vaak boven de bank of stoel. Hij kan hier lekker op liggen zoals hij zelf wil en komt nu veel makkelijker overeind als bij zijn vorige bed. Het voelt stevig en erg prettig aan. Een goede kwaliteit/prijs verhouding.”

Review van Sun Garden Orthopedisch kussen  

De beste hondenmanden onderzocht

Een algemene hondenmand die prima is voor je hond

Een hondenmand hoeft niet uitzinnig fashionable te zijn om hip te zijn. Deze hondenmand van Wooff komt in verschillende kleuren, en gaat heerlijk zijn voor je hond om op te slapen én past goed binnen je interieur. De mand is flexibel, comfortabel, en heeft een mooi design. De hoes kan gewassen worden, wat wel belangrijk is om hondengeur tegen te gaan. Deze hondenmand beweegt mee met de hond als deze zich goed wil leggen, dus het is zeker ook stabiel.

VoordelenNadelen
✅ Comfortabel en flexibel❌ De hond mag niet bijtgraag zijn, kan snel sporen nalaten
✅ Mooi design ❌ Hond goed afmeten zodat hij er zeker in past
✅ Komt in verschillende kleuren en maten
✅ Hoes is makkelijk te wassen

Meest orthopedisch hondenkussen

Het Duitse merk Sun Garden ontwerpt niet enkel matrassen en boxsprings voor mensen, maar is ook met een hele hondenlijn uitgekomen om je hond heerlijk te doen slapen. Dit hondenkussen geeft een optimale drukontlasting voor je hond, zodat zijn wervelkolom en gewrichten beschermd worden. De visco-elastische schuimstof van dit kussen past zich volledig aan het lichaam van je hond aan, en keert dan terug in zijn oorspronkelijke vorm. Zeker voor oudere honden is dit een zeer goede oplossing, of als er blijkt last te zijn van gewrichtsproblemen of zwakke spieren. Het schuim van dit hondenkussen slaagt ook lichaamswarmte op, zo heeft je hond het nooit te koud. De hoes is volledig afwasbaar, en er is een antisliplaag voorzien zodat het kussen niet verschuift terwijl je hond beweegt.

VoordelenNadelen
✅ Gedaan met schrokken❌ Vooral geschikt voor honden die uitgestrekt slapen
✅ Past zich aan het hondenlichaam aan
✅ Behoud de lichaamswarmte
✅ Hoes is goed afwasbaar

Beste hondenbed voor grote honden

Een grote hond in een hondenmand laten passen? Dat is vaak geen makkelijke zoektocht om de juiste maat te vinden. Voor een grote hond is het dus beter om een goed passend hondenbed te nemen. Deze grote hondenmand vervaardigt uit riet gaat zelfs tot maat XXL. Het riet doet de mand ook nog eens erg stijlvol staan binnen je interieur, plus wordt het riet met de hand gevlochten in Indonesië. Een kussen is inbegrepen bij de hondenmand, en gemaakt van fibervulling zodat je hond zeker comfortabel kan slapen. Je mag het kussen ook wassen op 30 graden.

VoordelenNadelen
Lengte tot 8 meter ❌ Het riet kan wat kraken bij beweging
Handgevlochten riet, fraai design ❌ Kussen is los moeilijker te verkrijgen
Fibervulling voor comfort
Kan gewassen worden op 30 graden

Meest luxueuze hondenbed

Mag het voor je hond op vlak van slapen en comfort wel iets meer zijn dan gewoonlijk? Dan is de keuze voor een luxueuze hondenmand of hondenbed zeker niet verkeerd. We zouden dit zelfs niet zomaar een hondenmand noemen, maar een heel meubelstuk dat in je interieur een mooie aanvulling gaat zijn. Het is een echte divan met een vintage look, waardoor het niet eens lijkt of er een hondenmand in huis staat. De wieltjes onder de divan maken het ook makkelijk om te verplaatsen. Jouw hond gaat nergens fijner in kunnen slapen dan in een echte divan op maat voor hem/haar.

VoordelenNadelen
✅ Automatische aanvulling van water❌ Word geleverd zonder kussen
✅ Makkelijk te verplaatsen met wieltjes
✅ Hoogwaardig materiaal
✅ Duurzaam

Hondenmand met de meest zachte stof

Je weet zelf hoe geweldig het voelt om tussen heerlijk zachte lakens te kruipen wanneer je naar bed gaat, dus waarom zou je jouw trouwe viervoeter niet hetzelfde gunnen? Deze Snoozle Donut mand is gevuld met extra duurzame pluche voor meer comfort. De binnenkant is gemaakt van nylon, om je hond de beste slaapervaring te geven. Het fluffy materiaal voorkomt stress & angst, en zorgt voor heel wat betere en vooral diepere nachtrust. Je kan bovendien de hondenmand gewoon in de wasmachine doen, en er zijn meerdere kleuren en maten beschikbaar.

VoordelenNadelen
Erg fraai design❌ Maat XL & XXL kunnen enkel handgewassen worden
Veel comfort ❌ De opstaande rand kan snel plat gaan liggen
Voorkomt stress & angst
✅ Zorgt voor een betere en diepere nachtrust

Beste budgetoptie hondenmand

Ben je nog niet zeker welke hondenmand je wil aankopen, maar heb je er wel snel eentje nodig? Dan kan je al starten met een budgetvriendelijke optie en ondertussen verder kijken voor het perfecte hondenkussen, hondenmand of hondenbed. De BeezTees Teddymand is gemaakt van stevig schuimrubber, en heeft een hoes rondom de hondenmand van pluche. Zo ligt je hond toch lekker zacht te slapen. De hoes is gelukkig ook afneembaar en kan in de wasmachine.

VoordelenNadelen
✅ Gemaakt van stevig schuimrubber❌ Basic design
✅ Budgetvriendelijk❌ Past niet in elk interieur
✅ Wasbare hoes ❌ Weinig bewegingsvrijheid om te slapen
✅ Pluche rondom de mand

Er zijn dus heel wat opties voor een goede hondenmand, hondenbed of hondenkussen. Je viervoeter zal door één van deze opties zeker een goede nachtrust hebben. Hopelijk zit er de juiste hondenmand voor je tussen.

Veelgestelde vragen

Hoe vind ik de beste hondenmand voor mijn hond?

Je gaat vooral moeten kijken naar de behoefte van je hond. Slaapt je hond opgerold of eerder uitgestrekt? Opgerold kan je best gaan voor een hondenmand, uitgestrekt voor een hondenbed of hondenkussen. Daarbij is de grootte van je hond ook erg belangrijk om de juiste hondenmand aan te schaffen.

Wat is het verschil tussen een hondenmand, hondenkussen en hondenbed?

Een hondenmand is de beste oplossing als je hond opgerold slaapt. Een hondenkussen voor als je hond uitgestrekt slaapt, en een hondenbed voor als je het comfort wil van een hondenmand en hondenkussen in één. Een hondenbed is meestal ook steviger, omdat dit op poten of wieltjes staat.

Wat doet een orthopedisch hondenkussen?

Een orthopedisch hondenkussen of hondenmand gaat ervoor zorgen dat de druk voor je hond op zijn lichaam juist verdeeld blijft. Zo krijgt hij geen last van zijn wervelkolom, zwakke spieren of gewrichten. Dit kan voor oudere honden, die van deze kwaaltjes nogal eens last kunnen krijgen, de perfecte oplossing zijn.

Slaapt mijn hond beter bij mij in bed of in een hondenmand?

Samen slapen met je hond klinkt erg gezellig, maar kan voor je eigen nachtrust toch wel voor enkele problemen zorgen. Er is zelfs aangetoond dat je veel minder vast slaapt en tot 4.3 keer meer wakker wordt met je hond in bed dan zonder. Je kan je hond dus beter in een goede hondenmand laten slapen, zodat zowel voor jou als jouw viervoeter de nachtrust niet verstoord wordt.

Bronnen

1 An Exploratory Study of Human–Dog Co-sleeping Using Actigraphy: Do Dogs Disrupt Their Owner’s Sleep?

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *