beste-hondenriem-in-2021

Beste hondenriem voor je hond in 2021

Een hondenriem is één van de belangrijkste attributen. Een halsband moet voor je hond niet enkel comfortabel zitten, maar moet ook veilig zijn en aangepast zijn aan zowel de noden van jou als van je viervoeter.

Een goede hondenhalsband maakt het wandelen met je hond een stuk makkelijker. Belangrijk is om te kijken naar wat je hond exact nodig heeft, als trekken bijvoorbeeld een probleem is, kan je daar een aangepaste hondenlijn voor aanschaffen. Je moet ook rekening houden met de lengte, want een grotere hond heeft natuurlijk een langere hondenriem nodig dan een hond van gemiddeld of klein formaat.

Wij hebben voor je een vergelijking gemaakt van verschillende hondenriemen, zodat je onmiddellijk kan kiezen welke halsband voor jouw trouwe viervoeter het meest geschikt is. Een happy hond maakt uiteraard ook steeds een happy baasje!

Beste hondenriem overzicht

Wil je onmiddellijk te weten komen welke hondenriem voor jouw hond het beste is? Hieronder vind je een duidelijk overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per hondenriem.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
beste-algemene-keuze-hondenriemBeste algemene keuze Check Prijs
anti-trek-hondenriemBeste anti-trek hondenriem Check Prijs
beste-lange-hondenriemHondenlijn meest geschikt voor grote honden Check Prijs
meest-reflecterende-hondenriemBeste hondenhalsband voor ’s avonds Check Prijs
meest-luxueuze-hondenriemMeest luxueuze hondenriem Check Prijs
beste-budgetoptie-hondenriemBeste budgetoptie hondenlijn Check Prijs

De voordelen van een goede hondenriem

Een goede hondenhalsband kan het wandelen met je trouwe viervoeter een heel stuk makkelijker maken. Sommige honden hebben de neiging om aan de hondenlijn te gaan trekken, wat een wandeling al snel in een klein gevecht kan doen uitdraaien.

Trekken is één ding, veiligheid kan ook een belangrijke factor zijn waar je rekening mee moet houden. ’s Winters wordt het al erg snel donker, en je wil zowel jou als je hond de optimale bescherming bieden tijdens het wandelen. Een reflecterende hondenhalsband is dan ook een goede uitkomst.

De beste hondenhalsband voor een vrolijke hond

Een goede hondenriem kan de interactie met andere honden verkleinen. Een loslopende hond blijft onvoorspelbaar, ook al ben je ervan overtuigd dat je jouw hond goed hebt opgevoed. Een studie heeft aangetoond dat interactie, als zijnde snuffelen, van 16% naar 9% daalt als je hond een correcte halsband draagt. Andere voordelen van een goede hondenhalsband zijn: 1

  • 4x meer kans op interactie zonder hondenriem dan met
  • Meer dan de helft minder kans op interactie met een persoon
  • De juiste hondenlijn vermindert trekken aanzienlijk

In het nieuws hoor je soms wel eens een verhaal van honden die zich lostrekken, of die zonder hondenriem los lopen, en dus een andere hond aanvallen of zelfs een kind.

Dit zijn wel echt de laatste dingen die je wil meemaken met je viervoeter. Een gevaarlijke situatie moet altijd zo goed mogelijk vermeden worden, en een hondenriem die aangepast is aan de noden van jouw hond, is daarom echt een heel belangrijke aankoop.

“Na een jaar gesukkeld te hebben met onze Duitse herder (trekken, trekken en nog eens trekken) kwam de gentl leader als een geschenk uit de hemel. Meteen vanaf de eerste minuut was het wandelen geen strijd meer ! Eindelijk ga ik zonder tegenzin met haar de deur uit… Ik zou dit iedereen aanraden met een trekkende hond !!!!”

Review van Gentle Leader Hoofdhalster  

De beste hondenriemen onderzocht

De beste algemene halsband voor je hond

Een hondenlijn dat van alles wat heeft, is altijd een prima algemene keuze. Deze hondenriem heeft een oprolfunctie, wat het makkelijk maakt om je hond net die extra bewegingsvrijheid te geven, of om korter te houden wanneer nodig tijdens het wandelen. Door de dubbele remtechniek gaat je hond ook minder snel trekken. De kwaliteit is slijtvast, de handgreep stabiel en zacht voor je eigen comfort.

VoordelenNadelen
✅ Meer controle door oprolfunctie❌ Ligt wat zwaar in de hand
✅ Dubbele remtechniek❌ Design is wat minder fraai
✅ Slijtvast
✅ Geschikt voor honden tot 50kg

De beste anti-trek hondenriem

Trekken kan enorm lastig zijn, zowel voor jou & je hond als andere honden en baasjes die je tegenkomt onderweg. Zeker als je naast een drukke weg moet lopen, kan trekken je in een enorm gevaarlijke situatie brengen. De Gentle Leader hoofdhalster is hier de perfecte oplossing voor, en wordt zelfs aangeraden door dierenartsen en hondengedragsdeskundigen. Deze hondenriem is zo ontworpen dat het trekken tegengaat in 3 stappen: 1. De druk van de riem wordt naar de achterkant verplaatst waardoor de hond ontspant in plaats van opspant. 2. De lichte druk op de neus geeft de hond ook een ontspannend gevoel en 3. Het lichaam volgt de neus omdat dit halster ontworpen is zoals bij paarden ook wordt gedaan.

VoordelenNadelen
✅ Gedaan met schrokken❌ Niet altijd even makkelijk aan te krijgen
✅ Sterk aanbevolen door dierenartsen
✅ Goede kwaliteit
✅ Ontspannend voor zowel hond als baasje

De hondenlijn het meest geschikt voor grote honden

Een hondenhalsband vinden als je hond groter is dan het gemiddelde formaat, is vaak lastig te vinden. Deze Flexi Rollijn gaat tot 8 meter, en kan voor honden tot 60kg. Deze hondenlijn rolt erg soepel op, en dankzij het innovatieve remsysteem is de lijn erg makkelijk in te stellen op een lengte die zowel voor jou als je viervoeter het beste werkt. Heeft je hond extra bewegingsvrijheid nodig? Dat kan met deze flexible hondenriem dus perfect opgelost worden. Ideaal als je jouw hond net wat korter moet houden of je in de buurt je hond goed aangelijnd moet zijn.

VoordelenNadelen
Lengte tot 8 meter ❌ Soms blokkeert de rem eens
Voor grote honden geschikt tot 60kg ❌ Handvat is wat zwaar
Flexibel & innovatief remsysteem
Extra bewegingsvrijheid indien nodig

Meest reflecterende halsband voor ’s avonds

Ben je doorheen de dag aan het werk, en kan je dus enkel in de ochtend en ’s avonds na thuiskomt pas op wandel met je hond? Dan is deze reflecterende halsband wat je hond nodig heeft. In de winter zien we de schemer namelijk al rond 17u of zelfs vroeger, dus is het belangrijk dat je hond op de baan goed zichtbaar is. Een auto-ongeluk door een (loslopende) hond die niet gezien wordt zou niet de eerste keer zijn… Door de neon kleur van deze hondenriem valt je hond goed op in het donker.

VoordelenNadelen
✅. Automatische aanvulling van water❌ Lijn is 5 meter lang, kan wat kort zijn als je meer bewegingsvrijheid wil geven
✅ Handig rem – en terughaalsysteem
✅ Hoogwaardig materiaal
✅ Makkelijk in gebruik

De mooiste hondenriem voor je hond

Mag het op vlak van je hond wel wat meer voor je zijn? Vind je niet enkel een goede riem belangrijk, maar ook of het je hond er prachtig mee staat? Dan is deze leren hondenriem wat je viervoeter nodig heeft. De Beeztees Buffalo Hondenriem is gemaakt van echt leder, en is daarbij ook een echte dressuurlijn die verstelbaar is. Deze halsband voor je hond is ook nog eens waterproof, omdat het kalfsleer in het productieproces geïmpregneerd is tegen water.

VoordelenNadelen
Erg fraai design❌ Maximum 2 meter lang
Zeer zacht oppervlak
Waterproof
✅ Draagcomfort voor zowel hond als baasje

Beste budgetoptie hondenlijn

Een hondenlijn die niet onmiddellijk een grote hap uit je portemonnee is, maar nog wel stevig en goed voor een gewone wandeling? Dan is dit de beste optie voor je. Je kan kiezen uit 4 kleuren, de hondenlijn is reflecterend en geeft zowel jou als je hond het basic comfort dat jullie nodig hebben. Door het leuke design loopt je hond lekker hip met de mode mee voor een zachte prijs.

VoordelenNadelen
✅ Night Vision Fish Eye Camera + babyfoon❌ Korte lijn van 150 cm
✅ Reflecterend ❌ Geen opties tegen trekken
✅ Duurzaam en geeft comfort❌ Weinig bewegingsvrijheid
✅ Geschikt voor middel & grote honden

Een heleboel opties dus om een keuze te maken wat de beste hondenriem voor jou en je hond gaat zijn. Voor elke hond zit er wel een riem tussen die perfect aansluit. Hopelijk zit er de juiste halsband voor je hond tussen.

Veelgestelde vragen

Hoe vind ik de beste hondenriem voor mijn hond?

Als je een keuze moet maken om de beste hondenhalsband te vinden, is het goed om te kijken wat zowel voor jou als je hond belangrijk is. Heeft je hond snel de neiging om te lopen trekken aan de riem? Dan is een anti-trek hondenlijn de beste oplossing. Wil je goed kunnen switchen tussen je hond bewegingsvrijheid geven of korter houden wanneer nodig? Dan heb je een flexible oprollijn nodig.

Ik wandel met de hond vooral ’s avonds. Welke hondenriem moet ik nemen?

Als je vooral in het donker met hond nog de deur uit moet, is een goed reflecterende halsband voor je hond de beste uitkomst. Zeker als je misschien een drukke weg over moet, of je woont in een wijk waar veel verkeer doorkomt, moet je hond goed gezien worden tijdens het wandelen.

Mijn hond trekt aan de lijn. Wat nu?

Trekken kan gevaarlijke situaties opleveren. Je kan dit voorkomen door een goede hondenriem te kiezen die trekken net tegengaat. Een hondenhalster met riem kan hier de goede oplossing voor zijn, omdat dit je hond tegelijkertijd ook ontspant. Zo gaat hij veel minder trekken aan de hondenriem, en wordt het wandelen makkelijker.

Ik heb een grote hond. Welke hondenriem heb ik nodig?

Als je een grote hond hebt, moet je voornamelijk kijken naar hoeveel kilogram de hondenlijn aankan die je wil aanschaffen. Voor grote honden moet dit toch al snel tot 60kg kunnen gaan. Ook kan je best rekening houden met de lengte, een grote hond heeft meer bewegingsvrijheid nodig dan een kleine hond. Hou hier rekening mee dat je toch tot best tot 8m kan kiezen.

Bronnen

1 Dog behaviour on walks and the effect of use of the leash

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *