Ben je op zoek naar de beste krabpaal voor je kat?

Een krabpaal kopen? Dat is helemaal zo verkeerd gedacht nog niet. Waarom? Katten zijn nu eenmaal roofdieren die zo nu en dan hun klauwtjes uitslaan. Zelfs al geef je ze genoeg te eten en worden ze tonnetje rond: hun jachtinstinct zal altijd blijven. Het is ook onderdeel van het instinct van de kat dat deze zijn of haar nagels blijft scherpen, want zonder scherpe nagels kan de kat geen prooi te lijf gaan. Als je geen katten krabpaal in huis hebt, is de kans groot dat je bank of ander meubelstuk het moet gelden. Het aanschaffen van een krabpaal is geen discussie.

Overzicht van de beste katten krabpalen

Wil je direct weten wat de beste krabpaal voor de kat is? Hieronder vind je een uitgebreid overzicht. Verderop in het blog vind je ook no alle benodigde achtergrond informatie, plus een uitgebreide analyse van de katten krabpaal. Ook benoemen we de voor- en nadelen per krabpaal voor de kat en de voordelen van een krabpaal in zijn algemeen. Kortom: informatie genoeg.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
De-mooiste-krabpaalDe mooiste krabpaal Check Prijs
De-beste-algemene-keuze-krabpaalDe beste algemene keuze Check Prijs
De-meest-originele-krabpaalDe meest originele krab paal Check Prijs
De-meest-uitgebreide-krabpaalDe meest uitgebreide krabpaal Check Prijs
De-krabpaal-met-meeste-platformsDe meeste platforms Check Prijs
De-beste-budget-krabpaalDe beste budget optie Check Prijs
anti krab training sheetAnti krabvel voor je bankCheck Prijs

Dit zijn de voordelen van een katten krabpaal

Er zijn genoeg redenen om een krabpaal te kopen. Je doet je kat er namelijk een heel groot plezier mee. Hieronder vind je alle voordelen van een krabpaal voor de kat overzichtelijk opgesomd:

 • Je kat kan aan zijn of haar lichaam werken. Dat wil niet zeggen dat je van viervoetige vriendje een kleine bodybuilder wil maken, maar het is wel belangrijk dat de kat zijn of haar energie kwijt kan. Vaak gaan katten aan hun krabpaal hangen. Dat doen ze onder meer om spieren en pezen te strekken. Op die manier blijven ze soepel en gezond.
 • Je kat onderhoudt de nagels. Een mens gebruikt een nagelschaartje, veil of gaat met regelmaat naar de nagelsalon. Een kat heeft die luxe niet. Daarom is het zo belangrijk dat de kat een plekje heeft om nagels te scherpen. Op die manier kan een kat goed klimmen en heeft hij of zij voldoende grip. Ook kan een kat zo wondjes voorkomen.
 • Ultieme vorm van ontspanning. Een kat hangt nooit zomaar aan een krabpaal. Nee, dat gebeurt altijd met de grootst mogelijke overgave. Katten zijn dol op het krabben van hun nagels. Ze worden er zichtbaar blij van. Die blijheid gun je ze toch zeker elke dag?
 • Je kat kan een eigen plekje (lees: “territorium”) claimen. Katten zijn territoriale dieren. Hoewel bereid zijn hun ruimte met mensen te delen, hebben ze toch ook graag plekjes voor zichzelf. Een manier om een eigen plekje af te bakenen is met behulp van een krabpaal. Het krabben zorgt er namelijk voor dat er geurstoffen vrijkomen.

Kattenkrabpaal voor een gelukkige kat

Een katten krabpaal zorgt voor een gelukkig kat vanwege de bovenstaande voordelen. Het krabben zelf wordt door de kat als super fijn en prettig ervaren. Je kunt het vergelijken met een mens die bij de kapper komt en zijn of haar haren gewassen en hoofdhuid gemasseerd krijgt. Vooral vrouwen vinden dat erg prettig. Daarnaast is het krabben een manier om in te spelen op de instincten van de kat. Doen wat de instincten ingeven, stemt een dier sowieso gelukkig.

Wat anderen over katten krabpalen zeggen

Je hoeft niet alleen naar ons en onze tegelwijsheden te luisteren. Er zijn genoeg gelukkige klanten die ons zijn voorgegaan en die onze inzichten delen. Soms doorspitten we tientallen of zelfs honderden reviews op Bol.com om er achter te komen welke krabpaal voor de kat goed is, wat er precies goed aan is en welk effect je kat hier aan ondervindt. Over krabpalen in het algemeen horen we heel positieve geluiden. Dat blijkt onder meer uit onderstaande review:


“De muren worden nu gespaard, ze slijpen hun nagels eindelijk aan de krabpaal.”

-Review van een katten krabpaal

De beste katten krabpaal onderzocht


Hieronder bespreken we krabpalen van Bol.com die het beste uit de test naar voren zijn gekomen. Elke katten krabpaal is van zeer grote hoge kwaliteit en heeft vaak ook iets extra’s te bieden, dat een ‘gewone’ krabpaal niet heeft. Zo is de ene paal een goedkope krabpaal en de andere paal een krabpaal voor een grote kat. Ga je een krabpaal kopen? Kies dan één van deze uit.De Snoozle Loop krabpaal zwart is de mooiste krabpaal

Deze krabpaal voor de kat van het merk Snoozle is zwart, 86 centimeter hoog en gemaakt van karton. Deze krabpaal vormt echt een aanvulling op het interieur. Het ontwerp is ook nog eens bijzonder fraai. Kortom: dit meubel is ideaal om op te spelen, te krabben en op te slapen.

VoordelenNadelen
Deze krabpaal is goed betaalbaar❌ Minder geschikt voor grote honden
✅ Verschuift niet
✅ Fraai Design
✅ Stevige kommen
✅ Stevige kommen
✅ Stevige kommen
✅ Stevige kommen
✅ Stevige kommen
✅ Stevige kommen

De fraaiste krabpaal

Wat maakt deze krabpaal het fraaist van allemaal? Simpel: het ontwerp is super stijlvol en modern. Dat is iets waar andere krabpalen jaloers op kunnen zijn. Je kunt de paal kwijt in elk interieur zonder dat hij vreselijk in het oog zal springen. Deze krabpaal kopen kunnen we je aanraden.

De Beeztees Serpa krabpaal wit is de beste algemene keuze

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de Serpa krabpaal van het merk Beeztees. Een paal met de afmetingen 40x40x90 centimeter. De hoge stam is erg prettig voor katten die ze tijdens het krabben volledig uit willen rekken (en dat komt nogal eens voor). Deze krabpaal is voor de grote kat. Je krijgt er een gratis speelballetje bij, waarmee de kat zich kan vermaken op een regenachtige dag.

VoordelenNadelen
✅ Makkelijk schoon te maken❌ Geen
✅ Verschuift niet
✅ Fraai Design
✅ Stevige kommen
✅ Stevige kommen

Beste algemene keuze

Simpel ontwerp, neemt weinig ruimte in, is goed te betalen: deze krabpaal van Beeztees is de beste algemene keuze. Je zult weinig krabpalen die hun basistaak beter vervullen dan deze paal.

De S.old cactus krabpaal is de meest originele optie

De S.old cactus krabpaal heeft werkelijk een origineel ontwerp. Je raadt het al: het ontwerp van een cactus. Heb je ooit een plant in huis willen hebben die je geen water hoefde te geven en waarvan je juist wél wilde dat je kat erin ging hangen? Dan is deze cactus echt iets voor jou.

VoordelenNadelen
✅ Makkelijk schoon te maken❌ Geen
✅ Verschuift niet
✅ Fraai Design
✅ Stevige kommen
✅ Stevige kommen
✅ De krabpaal is simpel te monteren.

De meest originele keuze


De cactus krabpaal is misschien niet de meest goedkope krabpaal, maar wel één van de leukste. Het monteren gaat makkelijk aan de hand van de handleiding en vervolgens heb je een paal in huis waar zowel jij als je kat naar hartenlust van kunnen genieten. Perfect toch?Deze is er ook als uitgebreide versie van Kamyra


Wil je een super deluxe cactus krabpaal voor de grote kat? Dan ga je voor de Kamyra versie. Dit is zeker geen goedkope krabpaal maar mijn god, wat is hij mooi! Deze krabpaal is 93 cm groot, komt inclusief kattenmand (of te wel: hangmat) en speciaal kattenspeelgoed. Je kat kan zitten op een plateau van 40 bij 40 cm. Daar kunnen zelfs meerdere katten tegelijk op vertoeven.De NiceGoodz in hoogte verstelbare krabpaal is het meest uitgebreid

Ideaal: een uitgebreide krabpaal voor de grote kat. De krabpaal is grijs van kleur en 43×27 cm in lengte en breedte. De hoogte verschilt van 228-260 centimeter. Kortom: dit is een paal die tot aan de sterren reikt. Een mens zou er een paaldans aan kunnen doen. Je katten zullen zich uitermate vermaken met de krabpaal. Er zitten maar liefst 4 verschillende klimplateaus op!

VoordelenNadelen
✅ Makkelijk schoon te maken❌ Geen
✅ Verschuift niet
✅ Fraai Design
✅ Stevige kommen
✅ Stevige kommen

Meest uitgebreid


Als katten hun eigen wolkenkrabber zouden hebben, dan zou dit hem zijn. Dit exemplaar is zo fraai, dat je er bijna in kunt verdwalen. Je kat kan zich uren vermaken op de 4 plateaus.De MC Star 100cm Krabpaal is de beste optie met meerdere platforms

Ook deze krabpaal heeft meerdere platforms. De MC Star 100cm is eveneens een waar klimparadijsje voor de kat, met onder meer tweedeurs kattengrotten en speelgoedballen met belletjes. De kleur van de krabpaal is grijs en beige: een veelzijdig en praktisch power house.

VoordelenNadelen
✅ Makkelijk schoon te maken❌ Minder geschikt voor grote honden
✅ Verschuift niet
✅ Fraai Design
✅ Stevige kommen
✅ Stevige kommen

Een waar kattenpaleis


Is jouw kat van nobele komaf en heeft hij of zij een ware stamboom? Dan verdient de kat een residentie van formaat. Formaat heeft dit kattenpaleis zeker. Imposant is het ook, al is het misschien wat minder geschikt om ergens prominent in een stijlvolle woonkamer neer te kwakken.De Ebi Classic Eco Highpost van Trixie is de beste budget optie

De Ebi Classic Eco Highpost van het merk Trixie is zwart van kleur en is 40 bij 40 bij 90 cm groot. De krabpaal heeft 1 stam, een ABS koker en is verlijmd met hoogwaardig sisal stof. De ronde bodemplaat is volledig bedekt met zacht en comfortabel pluche. Kortom: een goede keuze.

VoordelenNadelen
✅ Makkelijk schoon te maken❌ Minder geschikt voor grote honden
✅ Verschuift niet
✅ Fijne afwerking
✅ Stevige kommen

De beste budget optie


Op zoek naar een goedkope krabpaal voor je kat? Die vind je in de Ebi Classic Eco Highpost. Een krabpaal hoeft niet duur of uitgebreid te zijn, zolang deze maar doet waarvoor hij is ontworpen.Bonus: je bank beschermen met anti krabvellen voor kat en hond

Geen krabpaal voor de kat in huis? Of werkt de krabpaal niet? Dan kun je altijd vertrouwen op Anti Krab Vellen voor Kat en Hond. Deze vellen gaat krabben tegen. Je kunt ze gebruiken om je meubels mee te beschermen. De vellen zijn 43.2 bij 30.5 centimeter en transparant. Ze liggen niet overmatig in de weg en zijn ook niet lelijk. Kortom: de anti krabvellen klaren de klus.

In vier stappen gebruiksklaar

Eerst maak je het oppervlakte schoon
Je verwijdert het witte vel
Je brengt de beschermlaag aan
Tijd om je huisdieren los te laten.

De juiste krabpaal kat gevonden?


Hopelijk zit de juist krabpaal voor je kat er tussen. Misschien heb je al een krabpaal voor de kat in huis, maar merk je dat je kat er niets mee doet. Hopelijk hebben we een geschikt alternatief aan kunnen dragen. Mocht niets werken, dan kun je de anti krabvellen voor de kat overwegen.Waar moet je op letten bij het koppen van een krabpaal voor je kat?

Op een aantal dingetjes…

 • Hoeveel krabpalen wil je in huis halen? Soms is één voldoende, soms kan meer praktisch zijn. Bijvoorbeeld als je je kat of katten meerdere plekken wilt geven om hun nagels te kunnen krabben. Een binnenkat heeft vaak meerdere plekjes nodig.
 • Kies je voor hoog of laag? Sommige krabpalen zijn een halve meter hoog, andere ruim 2 meter. Heb je een grote kat, dan heb je behoefte aan een grotere krabpaal.
 • Is je krabpaal voor de kat ook geschikt voor kittens? Kittens houden vooral van kleine, compacte palen.
 • Geef een grote kat een stevige krabpaal: is je kat een echte krachtpatser, geef hem of haar dan iets dat bestendigd is tegen elke ‘aanval’.

De verschillende soorten krabpalen voor de kat

Krabpalen kunnen onderling sterk van elkaar verschillen, met name qua vorm:

 • De staande krabpaal is de krabpaal die stevig met de voetjes op de grond blijft. Dit is ook gelijk de meest populaire vorm van krabpaal. Dat komt omdat hij zo gemakkelijk te verplaatsen is. Je kunt hem neerzetten waar je wil (met goedkeuring van je kat natuurlijk).
 • De krabton is een speciaal soort staande krabpaal voor de kat in de vorm van een ton.
 • De muurkrabpaal bevestig je aan de muur en bespaart ruimte. Je kunt zelfs een hele krab- of speelwand voor je kat creëren.
 • De krabplank: ook deze kun je aan de muur bevestigen.
 • Het krabkarton is een stuk golfkarton dat je los in de kamer neer kunt leggen. Deze zijn geheel recyclebaar.

Veel gestelde vragen over de krabpaal voor de kat

Tijd voor een vragenuurtje. Hieronder vind je verschillende vragen over de krabpaal voor de kat, plus de antwoorden:

De beste plek voor een krabpaal: waar is dat?

Katten zijn soms best kieskeurig. Als je paal op een ‘verkeerde’ plek staat, kan het zomaar zijn dat ze hem niet gebruiken, terwijl ze er elders wel volop gebruik van maken. Netjes in de hoek van de kamer is meestal niet ideaal. Plaats de paal daarom in het zicht en in de looproute van je kat.

Hoe kun je ervoor zorgen dat de krabpaal wordt gebruikt?

Als je een kitten opvoedt, zorg er dan voor dat wanneer deze aan een meubel krabt, je hem gelijk naar de paal verplaatst. Hoe meer extra’s de krabpaal heeft, hoe groter de kans dat er gebruik van wordt gemaakt. Als de paal genegeerd wordt, kun je ook overwegen hem elders neer te zetten.

Welke krabpaal is ideaal?

Dat is afhankelijk van de ruimte die je in huis hebt en het type kat. Sommige katten nemen met een simpel paaltje of plankje genoegen. Er zijn ook katten die ware clusters van (overmatige) energie hebben: zij houden wel van een tierelantijntje. Een stevige kat heeft een zwaardere paal nodig dan een lichte kat.

Heeft een kitten ook een krabpaal nodig?

Ja, absoluut. Het is voor een kitten heel belangrijk zo snel mogelijk te leren waar je wel wil dat deze krabt en waar niet. Een kitten houdt van krabben, klimmen en ontdekken: dus zorg voor een paal die veel te bieden heeft.

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *