kattenbak-ombouw-header

Kattenbak ombouw: hoe werkt dat precies?

Het klinkt misschien wat gek, maar wist je dat het tegenwoordig mode is om de kattenbak om te bouwen? Het ombouwen van de kattenbak doe je niet omdat je kat zulke bizar hoge eisen stelt aan zijn of haar toilet, maar omdat de kattenbak vaak een onooglijk element is in je huis inrichting. De ombouw van je kattenbak houdt in dat je de kattenbak gaat wegwerken. Dat doe je door het meubel de schijn te geven dat het eigenlijk een andere functie heeft. Zo kun je een kattenbak ombouw laten plaatsen als kattenbak meubel, bijvoorbeeld een kastje voor boeken of planten. Op het eerste gezicht is het meubel iets heel anders dan de bak de kat. Je kunt de poepdoos van je kat gemakkelijk omtoveren tot iets fraais met een kattenbak cover.

Het beste kattenbak ombouw overzicht

Op zoek naar de allerbeste kattenbak ombouw? Dan ben je hier aan het juiste adres: hier volgt namelijk een uitgebreid overzicht van de verschillende opties op de online markt. In dit blog vind je alle benodigde informatie, plus een uitgebreide analyse met voor- en nadelen.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
luxe-ombouw-kattenbakBeste algemene keuze Check Prijs
kattenhuis-ombouwBeste anti-schrok bak Check Prijs
kattenbak-ombouwMeest handige waterbak Check Prijs
futuristische-kattenbak-ombouwGoed geprijsde automatische voerbak Check Prijs
kattenmand-kattenbak-traditioneelMooiste voerbak Check Prijs


De verschillende voordelen van een kattenbak ombouw

Wist je dat een kattenbak ombouw verschillende voordelen heeft. Een ombouw kattenbak helpt je kat écht gelukkig te worden in huis. Door het fraaie ontwerp word jij er misschien nog wel gelukkiger van. Je wordt er niet de hele tijd aan herinnerd dat je een openbaar toilet in de kamer hebt staan en dat is toch wel zo prettig als je een middagje ontspannen wil of juist gasten over de vloer krijgt. Bovendien trek je met een ombouw kattenbak sowieso de aandacht.

In het kort:

  • De kattenbak ombouw is een fraai design element voor in huis: een verrijking voor je interieur
  • Je vergeet dat de kattenbak een openbaar toilet is
  • De kattenbak ombouw is een fraai design element voor in huis: een verrijking voor je interieur
  • De kattenbak staat niet langer alleen in de weg, maar kan ook een praktische extra functie hebben als (boeken)kast.

Kattenbak ombouw voor een gelukkige kat

Van een kattenbak wegwerken heeft je kat zelf eigenlijk geen last (of weet). Je kat is content zolang hij of zij een plek heeft discreet de behoefte te doen. Van een kattenbak meubel word je vooral zelf heel erg blij: met een tijdloos ontwerp kun je jaren vooruit en je kunt de lelijke, vieze kattenbak er op een subtiele wijze in verrijken. Een toilet achter een mooi deurtje is toch ook tien keer beter dan een niet afgeschermde pot midden in de kamer?

De beste kattenbak ombouw onderzocht

Wij zijn ervaren reviewers van huisdier producten. We bekijken alle nieuwe producten die op de markt komen en banen ons een weg door de verschillende reviews die hierover worden geschreven. Vaak zijn dit er tientallen, soms zelfs honderden. We lezen alle reviews op Bol om te kunnen bepalen welke producten het beste voor jou zijn. Je hoeft dus niet uitsluitend naar ons te luisteren, je luistert bovenal naar hoe bestaande klanten het product hebben ervaren.

Dit was voor mij dé oplossing voor de kattenbak, hij is uit het zicht en een onderdeel van het interieur geworden, wij hebben hem mee geschilderd met de kleur van onze muren. Heel erg blij mee! Aanrader dus 😉

– Review van een kattenbak ombouw

Hieronder volgt een overzicht van de beste kattenbak ombouw producten. Dit zijn de items die door klanten en gebruikers als zeer positief zijn ervaren en die alle voordelen hebben die hierboven zijn beschreven. Dit zijn artikelen die je zeker een keer mag bekijken als je zelf op zoek bent naar een kattenbak meubel of kattenbak cover. Ze geven je inrichting een nieuwe dimensie.K

Kies je de Luxe houten kast kattenbak ombouw van Catandwood?

Deze kattenbak ombouw of dit kattenhuis is geheel gemaakt van hout. Het product van het merk Catandwood (it’s in the name) is een fraai stijlelement voor in ieder huishouden. Het ontwerp is zowel modern als modern en geheel met de hand gemaakt. Iedere kamer heeft baat bij zijn fraai en functioneel ontwerp. Wist je dat een kat gemiddeld meer dan één bak nodig heeft? Waarom zou je dan ook niet meerdere kattenbak meubels aanschaffen voor in huis.

Voordelen
✅ Geheel handgemaakt
✅ Stijlvol ontwerp
✅ Fraai én functioneel ineen
✅ Het berkenmultiplex is geheel vochtbestendig
✅ Ideaal als opzettafeltje voor tijdschriften, planten, boeken of potten (wordt niet omgestoten)
✅ Snelle verzending
✅ Het product is eenvoudig te monteren, zelfs als je twee linkerhanden hebt.

Traditioneel en handgemaakt

Dit houten huisje voor de kat doet denken aan een hondenhok, maar dan tien keer beter. Het is niet zomaar een ordinair hok, maar een meubel van hoge kwaliteit, waar je kat graag naar het toilet zal gaan. Het meubel zal ook als schuilplaats dienstdoen voor je kat. Je kunt het stijlvolle meubel heel eenvoudig gebruiken als bijzettafeltje of zelfs als nachtkastje in een slaapkamer.

Stijlvol retromodel kattenbak Met lade ombouw van MakeSure

Ga je voor een stijlvolle retro kattenbak ombouw, dan zit je met de MakeSure kattenbak met Lade gebakken. Deze stijlvolle kattenbak is ideaal voor het opslaan voor onder meer boeken. De groene kast heeft een lade en een super handige opbergruimte. Het voordeel is dat in dit kastje (van 60, bij 38 bij 45 centimeter) een normaal en zelfs een groot model kattenbak past. Met dank aan het schepje en het fijne model is de kattenbak eenvoudig schoon te maken.

Voordelen
✅ De MakeSure kattenbak meubel is stijlvol retro
✅ Heeft een lade voor de extra opslag van potten, boeken, planten en dergelijke
✅ Met super handige opbergruimte
✅ Groot model (er past een normaal model kattenbak in)
✅ Eenvoudig schoonmaken
✅ Lipje kan als speeltje worden gebruikt

Stijlvol groen

Kattenbak wegwerken? Doe het met dit ontzettend stijlvolle kattenbakmeubel van MakeSure. Het voordeel van het grote model is dat er ook een normaal (en zelfs een groot) model kattenbak in past. De kattenbak cover is ideaal in bijna ieder modern en eigentijds huishouden.

Futuristisch ei-model Poopoopeedo van SinDesign

De naam Poopoopeedo van SinDesign laat weinig aan de verbeelding over, desalniettemin is dit ei-model kattenbak ombouw bijzonder fraai en van hoge kwaliteit. Het hippe design is bovendien praktisch. Je kunt het ei ook als kattenmand gebruiken. De Poopoopeedo heeft een afmeting van 70 bij 40 bij 15 centimeter (de kattenbak cover is iets breder). Het model weegt 3.7 kilogram en is gemaakt van urinebestendig ABS. Daarnaast is het UV bestendig en recyclebaar.

Voordelen
✅ Handig en groot model kattenbak ombouw
✅ Gemaakt van duurzaam en urinebestendig ABS
✅ Tevens 100% UV bestendig en recyclebaar
✅ 1 Schepje en 2 anti-geur tabletten meegeleverd (1 maand werkzaam per tablet)
✅ Fraai design
✅ Is gemakkelijk schoon te maken

Futuristisch, minimalistisch, ideaal

De Poopoopeedo van SinDesign is een superhandig model kattenbak ombouw, ideaal voor ieder huishouden. Het product doet wat het behoort te doen en katten maken er graag gebruik van. Het voordeel van het futuristische ei-ontwerp is dat het heel eenvoudig schoon te maken en te houden is. Deze kattenbak hoef je niet te verstoppen. Integendeel, je kunt hem showen!

Geen hondenhok maar een kattenhok met de Trixie Kattenmand Huis Wit

De Trixie Kattenmand Huis wit is gemaakt van behandeld MDF. Een kattenbak wegwerken doe je met de Trixie heel gemakkelijk. In deze cover kun je eenvoudig een bak opbergen. Het leuke van dit ontwerp is dat het ook als een decoratief slaaphuisje te gebruiken is. Dankzij het slimme ontwerp blijft de kattenbakvulling altijd binnenboord (geen rommeltje dus). In de achterwand zijn ventilatiegaten aangebracht die zorgen voor een optimale interne luchtcirculatie. Door de grote voordeur is het hok eenvoudig schoon te maken, zowel binnen als buiten.

Voordelen
✅ Fraai, traditioneel hok ontwerp
✅ Gemaakt van hoogwaardig behandeld MDF
✅ Tevens 100% UV bestendig en recyclebaar
✅ Er kan een kattenmand bovenop worden geplaatst

Traditionele kattenmand

De Trixie Kattenmand Huis Wit heeft een fraai kattenhok ontwerp, vergelijkbaar met een hondenhok, maar dan super deluxe. Katten zullen er graag in of op zitten, of het nu is om hun behoefte te doen, of juist om zich te verschuilen of heerlijk te luieren. Het ontwerp is relatief eenvoudig in elkaar te zetten, ziet er fraai uit in elk huishouden en is van super materiaal.

Beste omgebouwde kattenbak?

Hoe vind je de beste omgebouwde kattenbak? Dat is nog best een uitdaging. Gelukkig hebben we hierboven een selectie voor je gemaakt. Dit zijn niet alleen de ombouw bakken die door onszelf als het beste zijn ervaren, maar juist de bakken die door tientallen, zo niet honderden klanten als positiefst zijn bevonden. De beoordeling vindt plaats op basis van de talloze gebruikersreviews die over het product in kwestie zijn geschreven. Zo ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit. We hopen dat er ook een mooie ombouw kattenbak voor jou tussen zit.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een omgebouwde kattenbak?

Schaf je een omgebouwde kattenbak aan? Let dan onder meer op de volgende zaken:

  • Het coverontwerp mag niet te klein zijn om een (normaal formaat) kattenbak in te plaatsen
  • Het beste ontwerp is niet-geur doorlatend (beschermt tegen stankoverlast)
  • Zoek een ontwerp uit dat de kattenbakvulling binnenboord houdt
  • Kies een ontwerp dat makkelijk schoon te houden is, zowel van binnen als van buiten
  • Een betaalbaar ontwerp is ook niet mis
  • Kies een ontwerp dat idealiter ook als onderzet tafeltje of opslag van bijvoorbeeld boeken te gebruiken is: zo haal je een meubel in huis dat niet alleen maar mooi, maar ook nog eens bijzonder fraai is.

Vragen over omgebouwde kattenbakken

Omgebouwde kattenbakken zijn een relatief nieuw fenomeen. Zo is de kans aanwezig dat je er nog nooit van had gehoord voor je op dit artikel klikte. Hieronder zullen we een aantal veel gestelde vragen over ombouw kattenbakken met je doornemen en je voorzien van antwoorden:

Hoe werkt een omgebouwde kattenbak precies?

In principe werpt een ombouwbak precies hetzelfde als een gewone kattenbak. De kat zal in ieder geval weinig verschil werken: deze doet zijn of haar behoefte in een bak met speciaal kattengrind of een ander kattenbak middel. Het verschil zit hem in hoe jij (de mens) de kattenbak ervaart: een ombouwbak ziet er een stuk fraaier uit, oogt minder rommelig en is bovendien een verrijking als meubelstuk aan je huishouden. Je kunt er bijvoorbeeld boeken op kwijt, tijdschriften of een plant.

Hoe maak je een ombouw bak schoon?

Het verschilt per ombouwbak hoe je deze schoon moet maken. We hebben het dan niet over de kattenbak zelf, maar puur om de cover die hier overheen is geplaatst. De covers kunnen uit verschillende materialen bestaan. Vaak vind je bij het product zelf een beschrijving van hoe je deze het beste schoon kunt houden.

Hoeveel kattenbakken heb je precies nodig?

Als stelregel moet je rekening houden met het aantal katten plus één bak. Heb je twee katten, dan heb je dus drie kattenbakken nodig. Je kunt ervoor kiezen drie kattenbakmeubels aan te schaffen, of één meubel dat je op een centrale plek in de kamer zet en nog twee anderen bijvoorbeeld op de gang. Combineren kan altijd.

Waar kun je de kattenbak ombouw zetten?

In principe kun je de ombouwbak overal kwijt: dat is juist het grote voordeel van zo’n bak. Omdat het een fraai voorwerp met een nevenfunctie (bijvoorbeeld die van bijzettafeltje) heeft, staat hij eigenlijk nergens in de weg, ook niet midden in je woonkamer. Hou er rekening mee dat je voldoende afstand bewaart tussen de bak en de voer- en drinkplaats van het dier. Je wil niet dat eten of drinken besmet raken.

Wanneer is de kattenbak ombouw groot genoeg?

Een ombouwbak is in principe slechts een cover, waar je een bestaande bak in plaatst. Zorg er dus voor dat de ombouwbak voldoende groot is om een normale kattenbak in te plaatsen. Als dat niet het geval is, voldoet hij eigenlijk niet aan zijn functie.

Moet je het luikje van de kattenbak weghalen?

Er zijn meerdere redenen om het luikje van de kattenbak cover weg te halen. Door het luikje gaan is voor veel katten onprettig. Ze voelen het namelijk over hun rug en de punt van hun staart schuren. Er zijn ook andere manieren om de geur van de kattenbak te neutraliseren, bijvoorbeeld met anti-geur tabletten. Een bak of hok zonder luik heeft als voordeel dat de kat hierin ook graag zal komen schuilen.

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *