kattenluik-chip

Beste Kattenluik Chip van 2021

Het is altijd een zorg wanneer ongenode bezoekers je huis binnenkomen, daarom is het een goed idee om dit te voorkomen met behulp van een kattenluik chip. Het zorgt er niet alleen voor dat je kat zonder problemen je huis kan betreden en gaan wanneer het dier wil, maar het zal je huis ook beschermen tegen ongewenste katten die ’s nachts de voerbak in je huis plunderen. Hoewel traditionele kattenluiken nog steeds geweldig zijn, zijn ze niet zo veilig als hun tegenhangers met een microchip. Eenmaal ontgrendeld zodat je kat kan komen en gaan wanneer het dier wil, betekent dit ook dat je het ook open laat voor alle andere katten in de buurt. Hoewel de vergrendelingsfunctie dat probleem oplost, is het probleem dat je het constant moet ontgrendelen om je katachtige huisdier in en uit te laten. Bij een kattenluik met chip zal dit niet het geval zijn. In dit artikel kun je dan ook lezen wat de voordelen zijn van een kattenluik microchip, waar je op moet letten bij het kopen van dit product en wat de beste exemplaren van 2021 zijn.

Beste Kattenluik Chip overzicht

Direct weten wat de beste katten chip is voor de kattenluik? Hier een overzicht. Lees verder in het artikel wat de precieze voor- en nadelen zijn per kattenluik chip.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
Beste-kattenluik-met-chipBeste algemene keuze Check Prijs
hippe-kattenluik-chipMeest hip Check Prijs
meest-luxe-kattenluikMeest luxe Check Prijs
microchip-kattenluikHandigst Check Prijs
goedkope-kattenluik-chipBudget optie Check Prijs

Wat zijn de voordelen van een kattenluik chip?

Stiekem zijn in de introductie al een paar voordelen genoemd van een kattenluik met microchip, maar hieronder kun je ze handig onder elkaar vinden:

Kan zorgen voor een consistente routine

Zo kun je als je een microchip kattenluik koopt bij sommige producten zorgen voor een consistente routine. Niet bij alle kattenluiken met chip is dit mogelijk, maar bij een aantal geavanceerde exemplaren wel. Je kunt dan tijden programmeren waarop je kat naar buiten en/of binnen mag. Hierdoor kun je de routine en consistentie van je huisdier verbeteren, wat de stress bij je kat kan verminderen.

Voorkom ongenode bezoekers in je huis

Toch is dit natuurlijk niet het belangrijkste voordeel van een kattenluik chip. Dat is toch wel dat dit product zal voorkomen dat vreemde katten ineens rondlopen in je huis en het voerbak van je eigen huisdier leegeten. Dit zal een kattenluik microchip voorkomen omdat er een scanner aan de bovenzijde van het luikje zit. Als een kat zijn kop hierdoorheen steekt zal de scanner proberen om de microchip van het dier te lezen. Heeft de kat geen microchip of is het niet geprogrammeerd met het kattenluik? Het luikje blijft dan dicht. Als je meerdere katten hebt dan hoeft dit geen probleem te vormen, een kattenluik met chip kan namelijk veel verschillende microchips opslaan.

Krijg via een app toegang

Daarnaast is het bij kattenluiken chip ook mogelijk om toegang te krijgen via een app. Zo kun je dus op afstand met je smartphone je kattenluik met microchip bedienen. Dit is helaas niet bij alle exemplaren mogelijk, dus je moet hier goed op letten als je op zoek gaat naar zo’n handig luikje. Het voordeel aan deze app is dat je bijvoorbeeld op je werk het kattenluik kunt vergrendelen als het hard regent of stormt. Zo kun je je kat veilig binnen houden.

Laat je katten op diverse tijden naar buiten

Daarnaast is het bij een chip kattenluik ook mogelijk om diverse katten op diverse tijdstippen naar binnen en buiten te laten. Mogelijk moet je met een van je katten naar de dierenarts. Je kunt dan het kattenluik met chip zo programmeren dat de andere katten naar buiten mogen, maar dat het dier dat naar de dierenarts moet voor de afspraak steeds binnen blijft. Ook als je een kat medicijnen op een specifiek tijdstip moet geven kan dit uitkomst bieden.

Let op de activiteit en routine van je kat

Het is niet alleen mogelijk om bij een aantal kattenluiken met chip het op afstand te programmeren, maar je kunt ook nog eens de activiteit van je kat volgen via de app. Zo kun je er vaak achter komen of het dier zich wel goed voelt. Let bijvoorbeeld op hoe vaak het dier komt en gaat, op welke tijden het actief is en wat de normale routine is van je kat. Gaat je huisdier elke dag tien keer naar binnen en buiten per dag maar de afgelopen paar dagen niet? De kans is groot dat het dier zich dan niet helemaal goed voelt, dus ga dan met je kat naar de dierenarts.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kattenluik met chip?

Bij het kopen van een kattenluik chip is het van belang dat je een goed exemplaar koopt natuurlijk. Er zijn dan ook een paar factoren waar je rekening mee moet houden bij je zoektocht naar het beste kattenluik met chip:

Maat van het kattenluik chip

De kattenluiken met microchip variëren qua grootte van model tot model. Toch zul je zien dat deze producten over het algemeen niet meer dan 250 millimeter breed. In principe hoeft dit geen probleem te vormen aangezien de meeste katten hier zonder moeite doorheen kunnen, maar toch is het van belang om op de maat van het chip kattenluik te letten. Met name als je een grote kat hebt is dit belangrijk.

Selectief binnenkomen en selectief verlaten

Selectief binnenkomen moet eigenlijk op elk kattenluik met chip zitten. Dit is een functie wat geconfigureerd is met de microchip van je kat. Dit zal ervoor zorgen dat je huisdier je huis kan betreden via het luikje, maar voorkomt ook dat andere katten je woning kunnen binnenkomen. Selectief verlaten werkt in principe op dezelfde manier, maar doet juist precies het tegenovergestelde. Deze functie zit dan ook niet in elk kattenluik chip. Alsnog kan het wel handig zijn, vooral als je meerdere katten hebt. Je kunt met selectief verlaten namelijk aangeven welke katten naar buiten mogen en welke juist beslist binnen moeten blijven.

Compatibiliteit van de microchip

In principe hoeft je kat niet gechipt te zijn om gebruik te maken van een kattenluik met chip. Heeft je huisdier geen chip? Je moet dan een halsband met een RFID tag om de nek van de kat doen, de meeste kattenluiken chip werken hiermee alsnog. Overigens worden deze halsbanden niet altijd standaard meegeleverd met het luikje, dus houd hier rekening mee. Daarnaast heeft je kat normaliter een chip met een code die bestaat uit 15 cijfers. Zorg ervoor dat het kattenluik microchip dat jij op het oog hebt compatibel is hiermee.

Installatie van het kattenluik met chip

Vaak wordt een kattenluik chip geleverd met een handleiding over het installeren van het product in een deur in je huis. Daarnaast zijn er online ook veel video’s hierover te vinden. Het installatieproces kun je dan ook zeker zelf uitvoeren, al kan dit bij het ene exemplaar wel wat eenvoudiger zijn dan bij het andere kattenluik microchip. Ook als er al een gat in de deur zit waar het luikje in geplaatst kan worden, zal het installatieproces uiteraard vereenvoudigen.

Batterijen voor het kattenluik microchip

Over het algemeen zul je tijdens het zoeken naar de kattenluiken microchip zien dat ze werken op AA batterijen. Meestal heb je hiervan vier exemplaren nodig. Daarnaast zijn er ook nog kattenluikjes met chip die gebruikt kunnen worden met een netadapter. Let hier goed op als je zoekt naar het beste kattenluik chip. Overigens is het goed om te weten dat de batterijen normaal gesproken minimaal 6 maanden intensief gebruikt kunnen worden.

Wat zijn de beste kattenluiken chip van 2021?

Inmiddels weet je wat de voordelen zijn van een kattenluik met chip en waar je op moet letten als je zo’n product gaat aanschaffen, maar wij van Happy-Animal maken dit nog een stukje makkelijker voor je. We hebben namelijk alvast een paar kattenluiken chip getest. De resultaten van deze test vind je hieronder!

Het beste kattenluik chip

Als je op zoek gaat naar een kattenluik chip dan is de kans groot dat je al snel een product van SureFlap tegenkomt. Dat is niet vreemd. Dit merk is namelijk nogal een grote naam in dit wereldje. Zoals de meeste grote merken op het gebied van microchip kattenluiken, maakt het SureFlap basismodel gebruik van RFID technologie waarmee de bestaande identificatiemicrochip van je kat kan worden geconfigureerd als een elektronische deursleutel. Het is voornamelijk ontworpen voor kleine en middelgrote katten en de fabrikanten hebben het eenvoudig te installeren gemaakt, of het nu op deuren, ramen of muren is. Je krijgt de benodigde accessoires om een ​​kattenluik te monteren. Op bol.com wordt het met een 4,4 beoordeeld door de gebruikers, vooral omdat het niet alleen eenvoudig te installeren is, maar ook te configureren en eenmaal geconfigureerd, wordt de halsband of chip van je kat permanent opgeslagen in het geheugen van het kattenluik van SureFlap. Het is goed om te weten dat dit model een formaat van 14 centimeter bij 12 centimeter weet. Erg groot is het dus niet, maar gelukkig zijn er grotere exemplaren verkrijgbaar van hetzelfde merk die geschikt zijn voor de grotere katten.

VoordelenNadelen
Geen halsband nodig Geen extra’s die andere Sureflap modellen wel hebben (voor een meerprijs)
Gemakkelijk te monteren
Geschikt voor alle deuren en muren

Het hipste kattenluik chip

Als je bereid bent om wat meer te betalen voor een kattenluik chip dan valt dit exemplaar van PetSafe zeker aan te raden. Alhoewel dit exemplaar dus wel aan de dure kant is, biedt het veel handige functies. Zo werkt het Pet Porte kattenluik bijvoorbeeld op alle chips die gebruikt worden in Europa. Daarnaast heeft het een timer functie. Hiermee kun je je katten op bepaalde tijdstippen binnenhouden. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om de dieren ’s nachts niet naar buiten te laten. Ook kun je gebruik maken van de zogeheten dierenarts-stand, wat betekent dit dat je kat wel naar binnen kan maar niet naar buiten. Daarnaast zit er een batterij in dit model van PetSafe wat gaat werken als je last hebt van stroomuitval. Er wordt dan ook een adapter met 2,5 meter kabel geleverd bij dit kattenluik met chip. Dit Pet Porte exemplaar heeft bovendien een formaat van 15 centimeter lengte bij 24 centimeter breedte en 23 centimeter hoogte, waardoor grote katten ook zeker door dit luikje kunnen.

VoordelenNadelen
Relatief grote doorgang (15 x 24 x 23 cm) Relatief duur (129 euro)
Geleverd met adapter Gaat snel kapot
Geen halsband nodig

Het meest luxueuze kattenluik met microchip

Cat Mate is om een ​​paar redenen een van de bestsellers op de markt. Een uniek kenmerk is dat je kat niet gechipt hoeft te worden, omdat dit product wordt geleverd met een unieke Cat Mate ID chip die aan de halsband van je kat kan worden bevestigd voor toegang, waardoor het een droomoplossing is om te voorkomen dat zwerfkatten binnensluipen. Dit kan worden geconfigureerd voor maximaal negen katten bij de Catmate 355 Super Selective Chip met disc Kattenluik. Het is ontworpen met de ergonomie van de kat in het achterhoofd en voor de huiseigenaar heb je een 4-wegslotstatus die je volledige controle geeft over toegangsrechten. Alhoewel dit erg handig is, zul je helaas wel flink wat geld moeten betalen om gebruik te kunnen maken van dit kattenluik met chip. Bovendien krijg je de halsband er niet eens bij, dit moet je nog los kopen. Wel krijg je de unieke Cat Mate ID chip gratis bij het luikje, maar de halsband dus niet. Daarnaast zit op dit exemplaar ook weer een timerfunctie, wat erg handig is. Bovendien is het compatibel met echt alle microchips die gebruikt kunnen worden.

VoordelenNadelen
Compatibel met alle chips Relatief duur (164,99 euro)
Handige timerfunctie Geleverd zonder halsband
Vier-wegslotstatus

Het handigste kattenluik met chip

De SureFlap Microchip Kattenluik met Hub is zonder twijfel de meest geavanceerde optie die genoemd wordt in dit artikel. Dit geavanceerde huisdierluik heeft dezelfde geweldige functies als de SureFlap die eerder al genoemd is, maar het kan verbinding maken met je smartphone, zodat je het gedrag van je kat op een geheel nieuw niveau kunt volgen. Eerder in deze blog is al uitgelegd waarom dit zo handig kan zijn. In sommige gevallen moet je overigens de Hub nog wel zelf aanschaffen, wat bij dit product ook het geval is. Daarnaast vind je online ook exemplaren waarbij de Hub inbegrepen is. Hier moet je dus goed op letten bij het kopen van dit product van SureFlap. Gebruik de Hub om het kattenluik te verbinden met de app op je telefoon en je kunt elke keer dat je harige vriend de deur gebruikt, meldingen ontvangen en ook wanneer indringers proberen binnen te komen. Je kunt de klep ook op afstand vergrendelen, dus het is perfect als je moet reageren op veranderende weersomstandigheden terwijl je weg bent. Als je dit kattenluik chip wilt kopen met de Hub dan zul je hier over het algemeen wat meer geld voor neer moeten leggen. Zonder Hub is het een stuk goedkoper.

VoordelenNadelen
Kan gebruikt worden met Hub Relatief duur (180 euro)
Vier sluitingsmogelijkheden Relatief kleine doorgang
Geen halsband nodig

Het goedkoopste kattenluik microchip

Het laatste microchip kattenluik is opnieuw een model van PetSafe. Dit luikje met chip is compatibel met de meest voorkomende microchips en kan er tot 40 onthouden, dus het is perfect als je een aantal verschillende harige kattenvrienden hebt. Het kan ook worden gebruikt met compatibele halsbandlabels, hoewel er helaas geen zijn meegeleverd. Daarnaast kan het dus ook functioneren met alle veelvoorkomende chips die gebruikt worden bij katten. Let wel op dat dit kattenluik chip niet werkt in een deur van metaal. Je moet dan eerst apart een houten frame maken waar het luikje in geplaatst kan worden. Een voordeel van dit product is juist weer dat het met een tochtstrip komt. Hierdoor zal het dus tocht tegengaan waardoor jij kunt genieten van de warmte in je woning zonder deze stroom van koude lucht. Ook is het goed om te weten dat dit kattenluik met microchip werkt op vier AA batterijen die niet geleverd worden. Hier moet je dus zelf voor zorgen voordat je gebruik kunt maken van dit luikje. Gelukkig zal dit niet heel veel kosten, net zoals het PetSafe kattenluik chip. Je hoeft hier namelijk net wat meer dan 50 euro voor te betalen, waarmee dit model het goedkoopste is in deze lijst.

VoordelenNadelen
Relatief goedkoop (50,70 euro) Relatief kleine doorgang (14 x 13 cm)
Inclusief tochtstrip Kan niet gebruikt worden in metalen deur
Geen halsband nodig

Dit waren alle kattenluiken met microchip die getest zijn door Happy-Animal! Hopelijk zit er wat tussen voor jou en je huisdier. Is dit niet het geval? Geen zorgen! Online en in winkels kun je nog veel meer goede exemplaren vinden gelukkig.

Veelgestelde vragen

Werkt een kattenluik microchip echt?

Absoluut! Zo’n kattenluik werkt doordat het de chip van je kat kan lezen. Het zal je eigen huisdier binnenlaten, maar katten met een andere chip zullen voor een dichte deur komen te staan.

Welk kattenluik chip is het beste?

In principe kun je het beste kiezen voor een kattenluik met chip van SureFlap, wat echt een goede fabrikant is. Daarnaast zijn de producten van de merken Cat Mate en PetSafe over het algemeen ook echte aanraders.

Hoeveel kost een kattenluik met chip?

In principe kun je al een kattenluik chip voor 50 euro kopen, terwijl de duurdere exemplaren toch wel boven de 100 euro kosten. Per model verschilt de prijs natuurlijk, houd hier dus rekening mee tijdens je zoektocht!

Hoe groot moet een kattenluik chip zijn?

Dat hangt natuurlijk van de grootte van je kat af! Over het algemeen hoef je hier niet echt op te letten, maar als je een grote kat hebt dan is het wel verstandig om ook een groot kattenluik met microchip aan te schaffen.

Is een kattenluik met microchip een goed idee?

Zeker! Een kattenluik met chip kan ervoor zorgen dat je niet meer constant naar de deur hoeft te lopen om je kat naar binnen of buiten te laten.

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *