Beste Voerbar Kat – Waar Let Je Op?

Het kiezen van de beste voerbak voor uw kat lijkt misschien een nederige en onbelangrijke aankoop, maar geloof ons als we zeggen dat het een groot verschil kan maken voor de maaltijden van uw kat.

Hoewel het doorzoeken van de gangpaden voor het beste kattenvoer voor in de voerbak van uw kat meestal voelt als de belangrijkste taak, moet u niet onderschatten welke rol een goede voerbak kan spelen bij het bevorderen van de spijsvertering, het uitbannen van vermoeidheid en het verminderen van de nekbelasting.

Als u op zoek bent naar de perfecte voerbak voor uw kat, zijn er een paar dingen die u in overweging moet nemen. Net zoals de beste slimme voerbakjes kunnen variëren in kwaliteit en prijs, kunnen ook gewone voerbakjes variëren, dus het is de moeite waard om wat onderzoek te doen om er zeker van te zijn dat uw zuurverdiende geld wordt besteed aan het juiste voerbakje voor uw kat.

Het kan verleidelijk zijn om een mooie diepe voerbak te kiezen waar veel voer in past, maar het zal u verbazen dat ondiepere voerbakjes vaak beter zijn. In combinatie met een breed ontwerp zorgen deze voerbakjes ervoor dat de snorharen van uw kat niet tegen de zijkanten stoten en dat uw kat niet te ver naar voren hoeft te leunen om zijn eten te pakken, wat rug- en nekpijn kan veroorzaken en de spijsvertering kan belemmeren.

Om het leven van uw kat niet alleen gemakkelijker te maken, maar ook schoon te maken zonder stress, raden wij u aan een kom te zoeken die geschikt is voor de vaatwasser. En als uw kat bijzonder slordig is, kan een ontwerp met beschermende wanden eromheen ervoor zorgen dat het voer in de kom blijft en niet over uw hele vloer verspreid wordt.

Als u overdag veel buitenshuis bent, kan de investering in een van de beste automatische voerbakken een aanvulling zijn op een van de standaard kattenvoerbakken in deze gids of als alternatief worden gebruikt. Deze apparaten hebben de neiging om de ondiepe en brede richtlijnen te volgen als het gaat om de kommen die aan hun hoppers zijn bevestigd, dus je kunt twee vliegen in een klap slaan!

Beste katten voerbak overzicht

Direct weten wat de beste katten voerbakken zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per voerbak.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
beste-voerbak-katBeste algemene keuze Check Prijs
automatische-voerbak-katMeest luxe voerbak Check Prijs
anti-schrok-voerbak-katAnti-schrok voerbak Check Prijs
mooiste-katten-voerbakMooiste ontwerp Check Prijs
goedkope-automatische-voerbakGoedkope automatische voerbak Check Prijs
voerbak-met-chipVoerbak met chip zodat uw katten niet elkaars eten kunnen eten Check Prijs
voerautomaat-katVoerbak kattenspeeltje Check Prijs

Waar je op moet letten bij het kopen van een voerbak

Van het overwegen van het juiste materiaal tot het nadenken over vorm en gewicht, hier is hoe om te beslissen welke kattenvoer kom is het beste voor uw katachtige.

Materiaal

Een goede eerste plaats om te beginnen is te onderzoeken waar een voerbakje van gemaakt is. Hoewel die plastic bakjes met speelse designs er misschien schattig uitzien, zijn veel katten allergisch voor plastic, waardoor ze van die vervelende bultjes en mee-eters op hun kin krijgen.

Om de kans op een reactie zo klein mogelijk te maken, kies je best voor roestvrij staal, keramiek of milieuvriendelijke materialen zoals bamboe.

Grootte en vorm

Als het gaat om snorharen stress, denk dan aan grootte en vorm. Als uw katje geneigd is om eten uit zijn bakje te tillen en het op de grond te laten vallen, kan dat komen doordat zijn huidige bakje te klein is en zijn snorharen de zijkanten raken. Brede voerbakken zijn een goede keuze om dit te voorkomen.

Diepte

Diepe kommen die verhoogd zijn en naar voren zijn gekanteld, zijn ook het overwegen waard als knoeien een probleem is of als uw kat last heeft van spijsverteringsproblemen. Ze stellen uw kat in staat een meer natuurlijke houding aan te nemen, waardoor de nek minder belast wordt en het verteren van voedsel gemakkelijker gaat.

Slimme functies

Het kiezen van een van de beste automatische voerbakken is fantastisch als u veel weg bent of als u ’s nachts weggaat, omdat u de voerbak kunt programmeren om op bepaalde tijden gedurende de dag nat- of droogvoer te verstrekken. Net als de beste slimme voerbakken, zijn ze ook een goede optie voor het controleren van porties en het beheren van het gewicht van uw kat.

Als u er een hekel aan heeft om etensbakken in huis te hebben of als u en uw kat vaak samen reizen, waarom overweegt u dan niet een opvouwbare etensbak? Ze zijn perfect voor lange reizen en de siliconen exemplaren zijn gemakkelijk schoon te maken. En als u klaar bent, vouwt u ze in tot een schijfje en kunt u ze gemakkelijk opbergen.

De beste voerbakken voor uw kat op een rij

No-nonsense voerbak

Als je een simpele voerbak wilt hebben, zonder enige poespas is dit degene die je moet hebben. Alle materialen zijn volkomen veilig en gaan lang mee. De bakken zijn eruit te halen waardoor je ze gemakkelijk kan afwassen of in de vaatwasser kan stoppen. De bak is niet diep waardoor degene er makkelijk bij kan. Daarnaast hebben ze ook de meest vriendelijke prijs.

VoordelenNadelen
Makkelijk te gebruiken Geen extra’s
Gaat lang mee
Vaatwasservriendelijk
Goede afmeting
Vriendelijke prijs

Meest luxe voerbak voor als u van huis bent

Gaat u vaak van huis en wilt u ervoor zorgen dat uw kat wel genoeg eten krijgt? Deze high-tech voerbak zorgt ervoor dat u precies weet of uw dier wel te eten krijgt, wanneer deze eet en kan op door uzelf afgestelde tijden eten afgeven. Dit doe je allemaal via een app. Als kers op de taart kunt u dankzij de speaker en camera ook nog eens zien wanneer uw kat eet en dan tegen hem/haar praten. Zo kunt u ondanks de afstand toch nog een beetje extra liefde geven.

VoordelenNadelen
Stel de tijd in wanneer je huisdier eten krijgt Vanwege de vele high-tech toepassingen is de prijs hoger
Check of je dier wel eet met de camera en sensor
Praat tegen je dier wanneer je weg bent
Stel in hoe groot de porties zijn die het dier krijgt
Grote opslag eten om lang zonder zorgen van huis te kunnen zijn

Voertoren om schrokken te voorkomen

Heeft u een kat die enorm begint te bunkeren wanneer u hem/haar de brokjes geeft? Dit kan er soms voor zorgen dat katten gaan overgeven en dat wilt u natuurlijk voorkomen. Deze voertoren zorgt ervoor dat katten moeten werken om de brokjes te krijgen. Zo eten ze in een rustiger tempo een voor een de brokjes op. Deze voertoren is enorm stevig en stabiel en daarom ook geschikt voor grote katten, ze krijgen hem niet omver.

VoordelenNadelen
Helpt kat langzamer en meer gespreid over de dag te eten Geen extra’s
Is erg robuust en ook geschikt voor grote katten
Ideaal voor kat die zich verveelt
Makkelijk schoon te maken
Vriendelijke prijs

Prachtige design katten voerbak

Dit is de mooiste kattenbak die ik heb kunnen vinden. Het is een strak ontwerp dat goed past in veel huiskamers en keukens. De bakken zijn er makkelijk uit te halen en ook in de vaatwasser te stoppen. De bak heeft een ophoging waardoor deze beter is voor de nek en spijsvertering tegenover bakken die op de grond staan.

VoordelenNadelen
Makkelijk te gebruiken Duur voor een normale voerbak
Gaat lang mee
Vaatwasservriendelijk
Goede ophoging
Prachtig ontwerp

Goedkope voerbak met automatisch drinkgedeelte

Nog een no-nonsense voerbak die gemakkelijk schoon te houden is. Deze is geschikt voor kleine- en middelgrote huisdieren. De voerbak is gemaakt van veilig roestvrij staal en kan zo in de vaatwasser. Het heeft een automatische waterbak, het injecteert automatisch het water opnieuw in het voerbakje. Het houdt het water vol en schoon, of u nu thuis bent of niet. Tegen een goede prijs.

VoordelenNadelen
Makkelijk te gebruiken Te klein voor grote katten
Gaat lang mee
Vaatwasservriendelijk
Goede ophoging

Voerbak met chip die enkel één huisdier laat eten

Nog een high-tech voerbak. Als u meerdere katten heeft en je wilt niet dat ze elkaars eten op eten, dan is deze perfect. Dankzij een microchip detecteert de voerbak welke kat ervoor staat om zo enkel een specifieke kat te laten eten. Ideaal voor als een kat speciale voeding of medicijnen nodig heeft of als je een kat altijd al het eten van de ander opeet.

VoordelenNadelen
Perfect als 1 kat altijd al het eten van anderen opeet Je betaalt extra voor dit stukje technologie
Katten krijgen enkel hun eigen eten
Voorkom stress voor uzelf en uw katten
Katten begrijpen snel hoe het werkt
Gaat lang mee

Voerbak als kattenspeeltje

Dit is meer een speeltje dan een voerbak, maar je kat zal het erg leuk gaan vinden! Je stopt kattensnoepjes en/of brokken in het speelgoed en je kat zal er zelf achter moeten komen – door er veel mee te spelen – hoe ze die snoepjes eruit kan krijgen. Dit zorgt ervoor dat je kat te eten krijgt, op een langzame manier. Ook dit voorkomt schrokken en geeft haar een kans om haar energie kwijt te kunnen.

VoordelenNadelen
Speeltje en voerbak in één Lastig schoon te maken
Eet zo op een langzame manier, zonder te schrokken
Geeft uw huisdier een kans om zijn/haar energie kwijt te raken

Dit waren de beste voerbakken voor je kat van 2021! Hopelijk zit er eentje voor je tussen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel voerbakken raad je aan?

Idealiter zouden er ten minste twee waterbakjes beschikbaar moeten zijn per kat in uw huishouden. Deze moeten elke dag worden bijgevuld en één of twee keer per week worden uitgespoeld. Voor veel katten is het aanvaardbaar dat het waterbakje naast hun etensbakje staat, maar voor anderen kan dit een probleem zijn.

Wat voor type katten voerbak is het beste?

In de meeste gevallen is roestvrij staal het beste materiaal voor voer- en drinkbakjes voor katten. Het is gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren, en zeer duurzaam. Glazen en keramische schalen zijn ook gemakkelijk schoon te maken, maar kunnen gemakkelijker afbrokkelen, barsten of breken.

Preferen katten een verhoogde voerbak?

Katten, vooral rassen met een plat gezicht, hebben ook baat bij eten in een meer verhoogde positie. Als katten de keuze hebben tussen een verhoogde voerbak of een voerbak op de grond, kiezen ze altijd voor de eerste optie. Het is beter voor de spijsvertering en de nek.

Waarom drinken katten vaak niet vlakbij hun eten?

Katten zijn biologisch geprogrammeerd om geen water te drinken dat zich in de buurt van hun voedsel of hun toilet bevindt – dit wordt verondersteld hun instinctieve vermijding te zijn van verontreiniging van hun water met mogelijke bronnen van bacteriën.

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *