beste voerbak hond 2021

Beste voerbak voor je hond in 2021

Een voerbak kopen voor je hond lijkt een makkelijke beslissing, maar het aanbod van voerbakken is zo groot, dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. De juiste hondenbak kiezen hangt ook af van verschillende factoren: Hoe je hond eet, of je een voer – en waterbak in één wil, naar welke kwaliteit je op zoek bent…

Elke hond eet anders, en daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar de perfecte voer – en/of waterbak om je hond een optimale eetbeleving te geven. Er zit enorm veel variatie op voerbakken, wat voor jouw hond net hét verschil kan maken in zijn of haar eetgewoonten. Rond etenstijd zien we toch vaak terugkerende problemen ontstaan: te snel eten, morsen, je moet thuis zijn, schooien naar eten.. Dingen die we bij hondeneigenaars steeds terug zien keren en als hinderlijk worden ervaren tijdens het voederen. Gelukkig bestaan er voor problemen altijd oplossingen.

Wij hebben voor je een vergelijking gemaakt van de beste voerbakken op de markt, zodat je onmiddellijk kan kiezen welke voer – en/of waterbak het meest geschikt is. Want een gelukkige hond zorgt ook een gelukkig baasje!

Beste voerbak overzicht

Wil je meteen weten wat de beste voerbak is voor jouw hond? Hieronder vind je een duidelijk overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per voerbak.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
beste-algemene-keuzeBeste algemene keuze Check Prijs
anti-schrok-voerbakBeste anti-schrok bak Check Prijs
meest-handige-waterbakMeest handige waterbak Check Prijs
goed-geprijsde-automatische-voerbakGoed geprijsde automatische voerbak Check Prijs
mooiste-voerbakMooiste voerbak Check Prijs
meest-hoogwaardige-technologische-hondenvoerbakMeest hoogwaardige technologische voerbak Check Prijs
goedkoopste-voederbakGoedkoopste voederbak Check Prijs

De voordelen van een goede voerbak

De beste voerbak uitzoeken is belangrijk, het kan een wereld van verschil zijn voor je trouwe viervoeter. De manier waarop je hond eet kan helemaal veranderen én dus verbeteren, wat ook voor jou een enorme meerwaarde kan zijn. Denk maar aan minder schoonmaak, niet gebonden zijn aan een vaste voedertijd, je hond op gewicht laten blijven, een mooie aanvulling dat past binnen je interieur…. Het spreekt voor zich dat niet enkel voor je hond een juiste voerbak erg belangrijk is, maar zeker ook voor jou.

De beste voerbak voor een gezonde & gelukkige hond

De gezondheid van jouw hond is de sleutel tot een lang en gelukkig hondenleven. Een studie heeft aangetoond dat in de U.S. alleen al 55,8% van de honden overgewicht hadden in 2018. Overgewicht kan de kans op een heleboel aandoeningen vergroten zoals:1

  • Nierziekten
  • Diabetes
  • Hart – en vaatziekten
  • Verschillende kankersoorten

Dat is een cijfer waar je toch wel even van schrikt, en wat je bij jouw hond absoluut wil vermijden.

Een automatische hondenvoerbak kan hier dus de perfecte uitkomst zijn om jouw hond op een dieet te zetten, of om de kilo’s te bewaken en ervoor te zorgen dat er geen overgewicht ontstaat. Jij controleert de timing én de hoeveelheid voer zodat je het gewicht van jouw hond goed kan blijven opvolgen. Of een anti-schrok voerbak kan helpen zodat je hond niet binnen enkele seconden alles naar binnen werkt.

Wij kunnen dit wel allemaal aan je meegeven, maar luister ook een keer naar alle tevreden klanten die je al zijn voorgegaan. We bekijken de tientallen en soms wel honderden reviews om erachter te komen welke voerbakken de beste zijn en wat het effect is op je hond:

“Stijlvolle bakjes, die mooi bij ons interieur past. Deze kommen zijn perfect verhoogd en te zwaar voor ze om om omver te stoten of te morsen.”

Review van ACE Pets Keramische Voerbak 

De beste voerbakken onderzocht

Een prima algemene voederbak voor je hond

We starten met de beste algemene keuze van voederbak voor je hond. Plastic of metalen voerbakken doen we niet maar aan mee, maar vervangen we door keramiek. Plastic of metaal heeft wel eens de neiging om te verschuiven, waardoor je hond voeren een waar schoonmaakproces kan worden. De ACE Pets Keramische Voerbak heeft dit minder, en is een duo voerbak die snel schoon te maken is. Kan zowel als voerbak en waterbak gebruikt worden, die dan gelukkig eindelijk eens een keertje op hun plaats blijft staan.

VoordelenNadelen
✅ Makkelijk schoon te maken ❌ Wat aan de kleine kant
✅ Fraai design❌ Blijft niet altijd helemaal op z’n plek
✅ Stevige kommen
✅ Combinatie voer – en waterbak

De beste anti-schrok voerbak

Eet jouw hond steeds snel en gulzig? Dan is deze hondenbak de oplossing om niet meer te schrokken. Het design van deze voerbak gaat jouw hond stimuleren om te werken voor het voer, waar je hem of haar dan ook in één keer nog eens een plezier mee doet. Zo komt er een einde aan het “niet kunnen wachten” en binnen enkele tellen heel de voederbak leeg te eten. Etenstijd wordt een leuk spel, en minder stresserend voor jou om nadien alles rond de voerbak weer te moeten poetsen. De reviews hebben al aangetoond dat je hond niet meer alles opeet in een aantal seconde, maar dat je hond nu rustig de tijd neemt om zijn lekkere brokken te eten.

VoordelenNadelen
✅ Gedaan met schrokken❌ De stof kan gevoelig zijn voor hondentanden
✅ Vermindert opgeblazen gevoel, sneller verzadigd
✅ Vermindert morsen
✅ Zwaar genoeg en heeft anti-slip stukken

De meest handige waterbak

Ben je het beu dat al het water constant naast de waterbak ligt na het drinken? Of dat voer in de waterbak terecht komt, waardoor het erg rommelig wordt? Met deze automatische waterbak ga je deze problemen gelukkig niet meer hebben. Het water zit mooi afgesloten in een bol, die automatisch bijvult als er gedronken wordt. Zo heeft je hond ook geen last meer van een natte mond, en kan je kwijlen dus ook voor een stuk verhinderen. Deze waterbak is trouwens vervaardigd uit polypropyleen en RVS, wat erg hoogwaardig materiaal is. En als je daar nog niet van overtuigd bent, er zit ook een voerbak bij.

VoordelenNadelen
✅. Automatische aanvulling van water❌ Carnilove is net iets beter voor bijna dezelfde prijs
✅ Geen gemors of vuil water meer
✅ Hoogwaardig materiaal
✅ Zowel drink als voerbak

De automatische voerbak met het meeste waar voor je geld

Je hond voeren terwijl je de hele dag op je werk bent is lastig. Je geeft dan toch een ruime portie om heel de dag mee toe te komen, maar de kans dat je hond alles in één keer opschrokt is groot. Met deze automatische voerbak van Navaris kan je zonder problemen naar je werk, een feest, een familiebezoek.. vertrekken zonder je druk te maken in de voertijd of de juiste hoeveelheid. Het mooie aan deze hondenvoerbak is namelijk dat je kan instellen hoeveel keer per dag je hond moet gevoerd worden, en welke portie hij of zij per keer moet krijgen.

VoordelenNadelen
Tot 4x per dag aangepaste porties❌ Enkel geschikt voor droogvoer
Alles gebeurt automatisch na instelling
Werkt zowel op stroom als batterijen
Je hoeft niet meer thuis te zijn

De mooiste voerbak voor je hond

Voerbakken voor honden komen er in alle kleuren en maten, maar zijn vaak erg saai en passen niet goed binnen het interieur. Je verstopt de voerbak dan liefst al snel ergens in een hoek in de keuken, ver weg om het schreeuwerige contrast met de rest van het design niet te zien. Gelukkig maakt deze hondenvoerbak van Navaris een einde aan het simpele plaatje dat zoveel voerbakken voorstellen. En je krijgt niet één, maar twee bakjes – zo is er zowel een voer – als drinkbak voorzien voor je hond.

VoordelenNadelen
Erg fraai design❌ De bakjes zijn wat aan de kleine kant
Past binnen elk interieur
Voerbakken zijn van roestvrij staal
✅ Veel natuurlijke antioxidanten, mineralen en omega 3 vetzuren

Het luxe paradepaardje onder de automatische voerbakken

Ben je op zoek naar net dat tikkeltje extra om je hond het gelukkigst te maken rond voertijd? Dan is deze automatische voerbak van PetWants helemaal iets voor jou. Je kan met deze voerbak een timer instellen om de tijd te bepalen voor elke voersessie, en tot 10 verschillende groottes van porties kunnen worden ingesteld. Maar, wat het allerfijnste is aan deze automatische voerbak, is dat er een Night Vision Fish-eye camera is ingebouwd én een babyfoon. Met de camera kun je op ieder moment kijken wat je hond aan het doen is. Mocht je hond er toch een boeltje van maken, kan je met de babyfoon hem even tot de orde roepen – of enkele lieve woorden toespreken als je hem mist. Zeker bij een puppy is dit handig zodat hij of zij geen last krijgt van verlatingsangst.

VoordelenNadelen
✅ Night Vision Fish Eye Camera + babyfoon❌ Niet geschikt voor natvoer
✅ Automatische voedertijden + porties
✅ Eenvoudig in te stellen
✅ Stevig design en makkelijk te schoon te maken

De meest scherp geprijsde voerbak

Basisbehoeften op vlak van je hond hoeven niet per se prijzig te zijn. Een simpele, stevige voederbak is wat je krijgt bij deze duo voerbak. Meer heb je soms ook niet nodig! De hondenvoerbak verschuift niet makkelijk door de antislip, en zijn erg makkelijk te reinigen vanwege het materiaal dat uit siliconen bestaat. Makkelijk reinigen wil hier wel zeggen dat je dit echt op regelmatige basis moet doen, als je niet wil dat het siliconengedeelte een witte kalkaanslag krijgt van water. Tenzij je natuurlijk de voerbakken enkel voor droogvoer gebruikt, dan zal dit natuurlijk niet kunnen gebeuren. Het design is voor deze prijs anders wel erg mooi meegenomen! De kleur zwart kan tenslotte altijd en overal.

VoordelenNadelen
✅ Goedkoop❌ Regelmatig reinigen vanwege kalkaanslag
✅ Antislip❌ Kleine bakjes
✅ Makkelijk te reinigen
✅ Mooi design

Keuze genoeg dus om jouw hond de beste voederbak te kunnen geven. Voor elk probleem rond voedertijd is er wel een oplossing om de juiste hondenvoerbak te vinden. Hopelijk zit er de juiste voerbak voor je tussen!

Veelgestelde vragen

Hoe vind ik de beste voerbak voor mijn hond?

Om de beste hondenvoerbak voor jouw hond te vinden moet je enkele factoren naast elkaar gaan leggen. Het belangrijkste is om de pijnpunten tijdens, voor of na het voeren van je hond te onderzoeken. Eet jouw hond te snel? Morst hij altijd? Ben je vaak van huis weg? Vind je het belangrijk dat de voerbak past binnen je interieur? Aan de hand van die vragen kan je kijken welke voerbak zowel jouw noden als die van je hond het beste kan vervullen.

Wat zijn de voordelen aan een automatische voerbak?

Een automatische voerbak heeft een hoop voordelen die voor jouw hond een groot verschil kunnen maken. Je kan kiezen hoeveel keer per dag je hond eten hoeft te krijgen, en welke grootte van portie je hond exact nodig heeft. Je kan dus perfect monitoren wat je hond eet als hij bijvoorbeeld op dieet moet. Ook erg handig als je veel van huis bent, of als je doorheen de dag naar je werk bent.

Mijn hond schrokt. Wat nu?

Je hebt je hond net eten gegeven en binnen enkele seconden is al het voer al verdwenen. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn, want je hond geraakt hier immers opgeblazen van en ook kan overgewicht hierdoor een rol gaan spelen. Met de anti-schrok voerbak moet jouw hond op een plezierige manier werken voor zijn eten. De voertijd loopt hierdoor al gauw op van enkele seconden naar minimum enkele minuten.

Mijn hond moet op dieet. Welke voerbak heb ik hier voor nodig?

Te grote porties, te snel eten, te weinig beweging… Dit speelt allemaal overgewicht in de hand. Een automatische hondenvoerbak kan hier een goede oplossing voor zijn. In samenspraak met je dierenarts kan je zo bepalen hoe vaak per dag je hond moet eten, en hoe groot de porties telkens moeten zijn. Zelfs wanneer je niet thuis bent, kan je zo alsnog je hond de perfecte hoeveelheid geven om terug op het juiste gewicht te komen.

Mijn hond morst tijdens het eten. Welke voerbak voorkomt dit?

Elke keer schoonmaken na je hond te hebben gevoederd is geen plezierige karwei. Gelukkig zijn er voerbakken die morsen perfect kunnen tegengaan. Niet enkel het morsen van voer, maar vaker nog lastiger is het morsen van water. Dat maakt overal een boeltje van, zeker als het water nog eens in de voerbak terecht komt. De perfecte uitkomst is daarom een automatische waterbak met een dispenser die de wateraanvoer perfect regelt.

Bronnen

1 U.S. Pet Obesity Rates Plateau and Nutritional Confusion Grows

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *