reismand-kat

Beste Reismanden Voor Uw Kat – Review 2021

Hoe graag u uw kat ook overal mee naar toe zou nemen, reizen maakt veel katten nerveus. Voor sommige katten is alleen al het verlaten van het huis een reden tot doodsangst. Maar hoe erg uw kat het ook vindt, het is noodzakelijk om uw kat af en toe mee uit huis te nemen, of het nu voor een reis is of voor een bezoek aan de dierenarts. Om uw kat veilig en beschermd te houden, moet u investeren in een hoogwaardige reismand.

Kattenreismanden zijn er in alle soorten en maten met verschillende ontwerpen, afhankelijk van het beoogde gebruik. Zachte dragers zijn meestal licht van gewicht en gemakkelijk op te bergen, terwijl harde dragers een stevigere bescherming bieden. Als u van plan bent uw kat mee te nemen als u met het vliegtuig reist, hebt u een reismand nodig die door de luchtvaartmaatschappij is goedgekeurd.

Met zo veel opties om te overwegen, kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Gelukkig voor u hebben wij de reviews gelezen en onderzoek gedaan om u onze topkeuzes voor vier verschillende soorten reismandjes en onze topkeuzes in het algemeen te kunnen presenteren.

Beste katten reismanden overzicht

Wil je direct weten wat de beste zelfreinigende kattenbakken zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per kattenbak.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
beste-reismand-katBeste algemene keuze Check Prijs
goedkoopste-kat-reismand.jphgGoedkoopste keuze Check Prijs
handigste-kattenreismandHandigst om uw kat erin te krijgen Check Prijs
rieten-KattenreismandRieten kattenreismand Check Prijs
kattenkoffer-vliegenBeste voor het vliegen Check Prijs
beste-katten-draagtasBeste katten draagtas Check Prijs
goedkoopste-katten-draagtasGoedkoopste katten draagtas Check Prijs
katttenrugzakBeste katten rugzak Check Prijs

Waar moet je op letten bij het kopen van een reismand voor uw kat?

Hard vs. Zacht vs. Rugtas – Bij de keuze van de drager is de belangrijkste factor of u een harde of een zachte drager moet nemen.

Harde reismanden, zoals die van hard plastic of riet, zijn meestal het beste voor katten die reizen stressvol vinden, omdat ze doorgaans meer stabiliteit en veiligheid bieden dan een zachter exemplaar. Als u een kitten heeft die nog alles kapot bijt en krabt, is een harde reismand een duurzamere optie.

Zachte stoffen reismandjes zijn een handige optie voor het vervoer van zelfverzekerde katten. Dit type kan meestal netjes worden opgevouwen wanneer het niet in gebruik is. Een minder positieve kanttekening is dat zachte dragers soms relatief lastig schoon te maken zijn – vooral als de passagier zich tijdens het vervoer heeft ontlast.

Rugtassen (hoewel meestal niet ontworpen voor gebruik in vliegtuigen of auto’s) zijn ideaal voor mensen die met hun kat willen gaan wandelen en hiken. De rugzak is een toevluchtsoord in geval van een ontmoeting met wilde dieren of honden en geeft uw kat een plaats om zijn poten te laten rusten.

Veiligheid – Een andere belangrijke overweging bij het kopen van een kattenmand is veiligheid. Als eigenaar moet u er zeker van zijn dat het reismandje dat u kiest veilig genoeg is om uw kat binnen te houden. Als u denkt dat uw kat een soort katachtige Houdini is, raden wij u aan een bijzonder veilige reismand met een metalen hekje te kopen.

Schoonmaken – Plastic dragers moeten een gladde binnenkant hebben, zodat er na verloop van tijd geen vuil in blijft zitten en ze gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt. Zachte reismandjes moeten verwijderbare vulling hebben die in de wasmachine kan worden gewassen en de buitenkant moet op zijn minst bestand zijn tegen een natte lap en zeep.

Duurzaamheid – De beste reismandjes hebben een stevige bodem die niet doorzakt onder het gewicht van uw kat. Naast een stevige bodem moet het reismandje van stevig materiaal zijn gemaakt en mag het niet scheuren of rafelen. Kijk voor ramen gemaakt van rubberen gaas in plaats van stof. Dat is sterker en kan tegen een beetje klauwwerk.

Uw kat kan er gemakkelijk in en uit – Het moet niet moeilijk zijn om uw kat in het reismandje te stoppen en hem eruit te halen als u op uw bestemming bent. Veel dierenartsen geven er de voorkeur aan hun patiënten te behandelen terwijl ze nog in het reismandje zitten. Meerdere ingangen, een bovenkant en afritsbare wanden maken dit proces gemakkelijker.

Juiste maat – De reismand moet relatief stevig en veilig zijn en mag uw kat tijdens het vervoer niet laten klotsen. Tegelijkertijd moet uw kat aan alle kanten zo’n 3 tot 4 centimeter ruimte hebben dat hij kan opstaan en zich kan omdraaien zonder te hoeven hurken en zich in bochten te wringen.

De beste katten reismanden op een rij

Beste algemene keuze

Veilig en stijlvol met je kat op stap, dat kan met de Curver Reismand. Een stijlvolle rotan reismand van kunststof met een stevige draagbeugel waaraan je de mand mee kunt dragen. Dankzij twee indrukbare knoppen onderaan het handvat kan je deze gemakkelijk naar achteren klappen, ideaal voor in de auto of wanneer je de mand wilt opbergen.

Wat deze katten reismand de beste keuze maakt is het feit dat u uw kat er gemakkelijk in kan doen, deze erg stijlvol is, het een goeie prijs heeft en u uw kat brokjes kan geven of kan aaien dankzij het handige kleine luikje voorin. Daarnaast stop je je kat er makkelijker in dan gewone reiskooitjes. Zo is deze reismand ook een stuk minder stressvol voor u.

VoordelenNadelen
Super praktisch en veilig in gebruik Lastig schoon te maken
Extra (klein) luik om uw kat te aaien en gerust te stellen
Makkelijk om uw kat erin te stoppen (tegenover traditionele katten ‘kooien’
Genoeg ruimte voor uw kat (tot 8kg)
Gemakkelijk schoon te maken

Beste prijs

Deze transportbox is de goedkoopste reismand die u vindt. Niets meer, niets minder. Hij is geschikt voor dieren t/m 8kg.

VoordelenNadelen
Doet wat het moet doen Niet gemakkelijk om uw kat erin te stoppen
Zacht prijsje Geen extra’s om het voor uw kat makkelijker/rustgevender te maken
Makkelijk schoon te maken
Genoeg ruimte voor uw kat (tot 8kg)

Handigst voor katten bang is om in de mand te komen

Een makkelijk op te vouwen en op te bergen reismand. Doordat deze een grote zijdeur heeft en je hem rustig in elkaar kan zetten als uw kat op de vloer zit, kun je hem/haar er gemakkelijk in krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is je huisdier op de bodem van de mand zetten, waarna je de zijkanten kunt sluiten.

VoordelenNadelen
Gemakkelijkst om kat in te stoppen Niet het mooiste ontwerp
Uitklaapbaar om op te bergen Geen extra’s om je kat gerust te stellen tijdens de reis
Geschikt voor dieren t/m 6kg
Gemakkelijk schoon te maken
Gaat lang mee

Rieten kattenreismand

Leuke rieten kattenreismand wat weer eens verfrissend anders is vergelijken de andere reismanden. Vanuit menselijk oogpunt is dit een geweldig klein kattenmandje, dat mooie natuurlijke materialen combineert met een stevige metalen deur die het betrouwbaar afgesloten houdt.

Het nadeel van dit reismandje – en dit geldt voor veel “natuurlijke” kattenmandjes – is dat het relatief moeilijk schoon te maken is. Wij vinden echter dat het schattige, katvriendelijke ontwerp de extra inspanningen voor het onderhoud tussen de gebruiksbeurten meer dan waard is.

VoordelenNadelen
Speeltje en voerbak in één Lastig schoon te maken
Leuk ontwerp Handgemaakt, dus iets duurder
Geschikt voor katten t/m 8kg Kan lastig zijn uw kat door het kleine luikje te krijgen

Beste voor vliegtransport

Gaat u vliegen en neemt u uw kat mee? Dan is deze transportbox op wielen het meest geschikt. Dankzij de wielen vervoert u uw kat gemakkelijk door het vliegveld zonder al te veel stress. De wielen kunt u eraf halen, wat weer handig is tijdens het vliegen. Uw kat heeft genoeg ruimte voor een voerbak, speeltje, kleedje en al het ander wat zijn/haar hartje begeert.

VoordelenNadelen
Speeltje en voerbak in één Duurste optie
Erg ruim wat rustgevend is voor uw kat en de kans geeft speeltjes,kleedjes en eten in de bak te stoppen
Wieltjes voor gemakkelijk vervoer

Beste draagtas kat

Dit is een eenvoudige, zachte kattendraagtas die een comfortabel interieur combineert met tal van handige functies voor de menselijke gebruiker. Wij waarderen vooral de zakken aan de voorkant, die precies de juiste grootte hebben om wat kattensnoepjes of een favoriet speeltje in op te bergen.

Een van de beste dingen aan de Rexa® huisdierentas is zijn uitstekende ruimtes, die in schril contrast staat met de harde plastic en rieten reismanden die we hebben getest. Tussen de gebruiksbeurten door past hij in zijn eigen tas, en zelfs wanneer hij in gebruik is, is het profiel netjes, met net genoeg ruimte voor een middelgrote kat.

VoordelenNadelen
Speeltje en voerbak in één Lastig schoon te maken
Makkelijk op te bergen
Extra ruimtes voor speeltjes en snoepjes
Comfortabel voor u om zowel in uw handen of via uw schouders te dragen

Goedkoopste draagtas voor uw kat

Voor katten die liever in een zachte reismand zitten, is dit voordelige stoffen ontwerp van Kerbl wellicht iets voor hen. Met meerdere instappunten en een zeer goed geventileerd ontwerp voldoet deze reismand aan een aantal van onze belangrijkste praktische eisen.

Een nadeel is echter dat hij wat moeilijker schoon te maken is dan de meeste dragers van harde materialen. Het feit dat hij kan worden ingeklapt als hij niet wordt gebruikt, wat een enorme hoeveelheid opbergruimte in huis bespaart, hebben we echter zeer gewaardeerd. Er komen geen extra’s aan te pas, maar daar bespaar je dan ook op.

VoordelenNadelen
Hele goede prijs Lastig schoon te maken
Makkelijk op te bergen Geen extra’s
Veel makkelijke manier voor uw kat om erin te komen

Beste katten rugtas

Een rugzakdrager houdt uw kat veilig tijdens het reizen en laat uw handen vrij. Bij het kiezen van een rugzakdrager moet u in de eerste plaats denken aan de veiligheid van uw kat en pas daarna aan bijkomende factoren zoals comfort en gemak.

De rugtas zit fijn voor uw en is comfortabeler dan een zachte hand/schoudertas, vooral voor lange afstanden. Ook uw kat ervaart minder beweging vergeleken andere zachte reismanden. Uw kat zal er nogsteeds aan moeten wennen om vervoert te worden, maar deze rugtas maakt het een stuk makkelijker.

De rugtas heeft een mooi ontwerp en is nieteens duurder dan normale rugtassen. Er zijn ook extra opslagruimtes aan beide kanten om snoepjes, speeltjes of eventueel medicijnen mee te nemen.

VoordelenNadelen
Speeltje en voerbak in één Lastig schoon te maken
Comfortabel voor u en uw kat – ook voor lange afstanden
Eenvoudig opvouwbaar
Normale prijs voor een rugtas

Dit waren de beste katten reismanden! Hopelijk zit er voor u wat tussen.

Hoe helpt u uw kat te wennen aan de reismand?

In plaats van uw kat in het reismandje te duwen als het tijd is om naar de dierenarts te gaan of om een uitstapje te maken, kunt u hem beter helpen om er plezier aan te beleven. Hier zijn een paar manieren om het reismandje leuker te maken.

Introduceer het als een bed – Laat het reismandje op een geliefde plek in huis staan, leg er vertrouwde dekens of een kussen in en laat uw kat het gebruiken als bed of schuilplaats. Op de dag van de reis moet uw kat vertrouwd zijn met het reismandje en het beschouwen als een geruststellend verlengstuk van hun huis.

Hoewel sommige reismandjes opvouwbaar zijn en op de bovenste plank van een kast kunnen worden gezet als ze niet worden gebruikt, raad ik dit om verschillende redenen niet aan.

Als een reismand de meeste dagen van het jaar opgevouwen op een plank blijft staan, zal uw kat hem nooit leren kennen buiten stressvolle situaties. Als ze het nooit zien tot vijf minuten voordat ze in de auto worden gezet, zal uw kat het reismandje onvermijdelijk associëren met die stressvolle gebeurtenis.

Ten tweede is het hebben van een reismandje een belangrijk aspect van het voorbereid zijn op noodsituaties. Als u plotseling uw huis moet evacueren, moet u uw kat in het reismandje kunnen zetten en gaan.

Geef het een vertrouwde geur – Zoals vermeld in de vorige tip, zullen vertrouwde geuren uw kat helpen zich zachter te voelen in het nieuwe reismandje. Door geliefde dekens, handdoeken, een kattenbed of zelfs uw eigen kleren in het reismandje te leggen, vertelt u uw kat “dat dit van u is”.

Gebruik een feromoonspray – Als alles goed gaat, zal uw kat het reismandje uiteindelijk markeren met zijn eigen gezichtsferomonen. In de tussentijd kunt u een synthetische feromoonspray gebruiken om uw kat te kalmeren en het reismandje te identificeren als een veilige plek.

Veelgestelde vragen

Hebben katten een voorkeur voor harde reismanden of zachte draagtassen?

Het is moeilijk te zeggen of katten een voorkeur hebben voor harde of zachte reismandjes, maar er zijn een paar factoren waarmee u rekening kunt houden. Veel katten vinden reizen stressvol, wat betekent dat ze geneigd kunnen zijn om te gaan krabben of kauwen – een harde reismand kan hier beter tegen. Dat gezegd hebbende, zachte reismandjes zijn beter voor vliegreizen, dus het hangt echt van de situatie af.

Wat is de beste maat reismand voor een kat?

Als u op zoek bent naar een reismandje voor uw kat, zoek er dan een die ongeveer 1 ½ keer zo groot is als uw kat. Uw kat moet in het reismandje kunnen liggen en zich er gemakkelijk in kunnen omdraaien, maar het mag niet zo groot zijn dat hij tijdens het reizen gaat schuiven.

Hoe krijg ik mijn kat in de reismand?

Uw kat laten wennen aan het reismandje kan uw leven gemakkelijker maken wanneer het tijd is om hem erin te zetten. Als het tijd is om uw kat in het reismandje te zetten, zet u het rechtop met de open deur naar het plafond gericht en zet u uw kat erin. Sluit vervolgens de deur en laat het reismandje voorzichtig in de juiste horizontale positie zakken.

Wat is de beste katten reismand?

De beste kattenmand is de

Is het slecht om een kat in een reismand te vervoeren?

Het korte antwoord is dat een gezonde volwassen kat het prima doet in een reismandje tijdens een reis van minder dan 6 uur. Als uw reis langer duurt, zult u uw kat er af en toe uit willen laten om water te drinken en naar het toilet te gaan. Het laatste wat u wilt is uw kat te lang in het reismandje houden.

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *