puppyren-header

Beste Puppyren Getest Door Onze Puppy’s

Pups zijn er in alle soorten en maten. Niet alleen groot en klein, maar zo heb je ook speels, druk, in- of juist extrovert, vrolijk of timide. Voor welke soort, maat of eigenschappen, je wilt natuurlijk dat je hondje veilig blijft als de kleine viervoeter de wereld nog aan het ontdekken is. Wat beter te gebruiken dan een ren? Zo is je pup altijd beschermt zonder dat je ten alle tijden een oogje in het zeil hoeft te houden. 

Net zoals dat er verschillende soorten honden zijn, zijn er ook verschillende soorten puppy rennen. Maar welke past nou goed bij jouw pup, wat biedt de meest stevige bescherming en waar moet je beginnen met zoeken? 

Beste puppyren overzicht

Wil je direct weten wat de beste puppyrennen zijn? Hieronder hebben we een overzicht voor je opgesteld. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per beschermingsmethode voor jouw pup.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
beste-puppyren-binnenOnze favoriete binnen puppyren Check Prijs
puppy-ren
Meest goedkope puppyren Check Prijs
beste-hondenren
Beste algemene keuze Check Prijs
houten-puppyren
Beste houten puppyren Check Prijs
geluidloze-puppy-ren
Meest geluidloze puppy ren Check Prijs
grootste-honden-ren
Grootste hondenren Check Prijs
puppy-ren-buiten
Meest luxe ren Check Prijs

De voordelen van een puppyren

 • De meeste rennen zijn gemakkelijk te verplaatsen en overal mee naartoe te nemen 
 • Door de hekjes uit elkaar te halen en op te vouwen kan de ren gemakkelijk opgeborgen worden 
 • De pup kan niet ontsnappen uit de ren en heeft dus niet constant aandacht nodig 
 • Jouw nieuwe viervoeter kan gerust alleen gelaten worden 
 • Jouw spullen blijven veilig voor de scherpe tandjes van een eventueel nieuwsgierige avonturier 
 • Een ren kan tegen een bench aangezet worden zodat de pup makkelijk en zelfstandig naar ‘binnen’ en naar ‘buiten’ kan en zelf kan aangeven waar hij aan toe is 
 • Er wordt een duidelijke grens aangegeven waar de hond wel- en niet heen kan. Dit kan een mooi onderdeel zijn van zijn of haar training. 

Hekjes voor een gelukkige hond

Het klinkt misschien gek, maar een pup heeft erg veel gebaat bij een ren. Een omgeving met veel prikkels kan verwarrend en overweldigend zijn. Door de pup in een ren te houden kan het diertje op zijn of haar gemak rondneuzen, zonder zichzelf (of jouw spullen) te bezeren. Een ren is zelfs essentieel voor de ontwikkeling van het karakter van jouw nieuwe viervoeter. 

Weet je niet zeker of een puppyren wel wat voor jou is? Geen zorgen, Je bent niet de enige. We kunnen je verzekeren dat een puppyren is écht handig voor iedereen met een pup door de vele manieren waarop je het kunt gebruiken. Neem het niet alleen van ons aan: onze klanten vertellen er graag meer over!

Super als je een pup hebt! Het geeft veel rust voor zowel pup, andere volwassen hond en onszelf. Pup heeft genoeg ruimte om te spelen.

Review van de Topmast Premium PuppyrenMonique, via Bol.com

De beste puppyrennen onderzocht

Onze favoriet voor binnen: de Topmast Premium Puppyren

We beginnen met de beste: deze hondenren voor binnen is niet voor niks onze favoriet. De omheining kan in verschillende vormen neer worden gezet zodat deze in elke ruimte past. De hekjes zijn stevig en het hondje kan met een gerust gevoel in de ren neergezet worden. Er is genoeg ruimte voor de pup. De hekjes zijn ook in andere maten beschikbaar. Daarnaast is de ren beschikbaar in grijs en zwart. 

VoordelenNadelen
✅ Neer te zetten in verschillende vormen❌ Niet geschikt om buiten neer te zetten door oxidatie (veroorzaakt roest)
✅ Gemakkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen zonder gereedschap
✅ Stevige kwaliteit gemaakt van een Heavy Metal Frame
✅ Er is genoeg ruimte om mét de pup te spelen in de ren

The Best-for-budget hondenren

Wil je een goedkope, betrouwbare én stijlvolle puppy ren, kijk dan eens naar de Meisterpet opvouwbare puppy ren.

De ronde vorm van de ren is charmant en de bovenkant is afgesloten. De afsluiting is gemaakt van netten waardoor de pup altijd genoeg lucht krijgt en jullie elkaar elk moment gewoon kunnen zien. Er zijn twee deurtjes waardoor je bij je hondje kunt en de bovenkant is afsluitbaar als je jouw diertje wat rust wilt geven. De ren is super licht en gemakkelijk mee te nemen door de ren simpelweg in elkaar te drukken. Meenemen naar elke locatie is dus geen probleem! De hondenren is verkrijgbaar in medium en large inclusief gratis aluminium borstel, kam en nagelknipper t.w.v. €19.99! Als dat geen goede deal is, weten wij het ook niet meer. 

VoordelenNadelen
✅ Neer te zetten in verschillende vormen❌ Er is geen ruimte om bij de pup in de ren te zitten
✅ De Meisterpet kan binnen enkele seconden in elkaar gedraaid worden en is dus simpel mee te nemen❌ De ren is niet zo stevig als metalen of PVC opties
✅ De puppy ren neemt weinig ruimte in
✅ De pup kan de ren niet verschuiven aangezien de Meisterpet een dichte onderkant heeft
✅ De netten randen zijn zacht en je puppy kan zich niet bezeren
✅ De goedkoopste hondenren

Onze beste algemene keuze 

Ben je opzoek naar een hoge puppyren voor binnen waar jouw geliefde viervoeter beschermt is en een eventueel ongelukje makkelijk op te ruimen is? Overweeg dan eens de puppyren met pvc lade. De zijkanten van de ren zijn verbonden met de onderkant, waardoor het niet mogelijk is voor de pup om de ren te verschuiven. De hekjes zijn vrij zwaar en dus erg stevig, maar niet zo zwaar dat het opbergen van de ren vervelend is. De onderkant is los te halen en makkelijk schoon te maken als de pup nog niet zindelijk is. Geen vieze vloer dus! De bench is in twee maten beschikbaar. Dit is onze beste algemene keuze aangezien de hondenren voor binnen scherp geprijsd is, het materiaal sterk is en je de onderkant bij de ren geleverd krijgt.

VoordelenNadelen
✅ Neer te zetten in verschillende vormen❌ Niet geschikt om buiten neer te zetten door oxidatie (veroorzaakt roest)
✅ Het is een stevige ren❌ De hekjes zijn niet in een andere vorm te plaatsen
✅ De lade is gemakkelijk uit de ren te halen en schoon te maken
✅ Er zitten twee slotjes op het deurtje

Jouw pup hout van deze puppy ren!

 Deze stijlvolle puppykennel is gemaakt van massief grenenhout. Het zware materiaal voorkomt dat de pup de hekken om kan stoten en kan dus vrij spelen. De lichte, warme uitstraling staat vaak mooi in een binnen interieur. De vorm van de ren kan eenvoudig veranderd worden en is gemakkelijk op te zetten. Uw vloer blijft vrij van krassen van het hout door de antislip stickers van schuim die aan de onderkant vast zitten. De ren kan zelfs aan de muur worden vastgemaakt door de handige structuur! De bench is perfect voor middel tot grote puppies.

VoordelenNadelen
✅ Klassieke, originele uitstraling❌ Kan niet buiten geplaatst worden
✅ In meerdere vormen neer te zetten❌ Mag niet dichtbij de (open)haard staan wegens beschadiging en/of brandgevaar
✅ Maakt geen krassen op de vloer
✅ Stevig materiaal
✅ Geen splinters door de afwerking van het materiaal

De meest geluidloze puppyren  

Deze bench van kunststof is ideaal als jouw pup een beetje rust nodig heeft. De ren is afgesloten met een net van de bovenkant en is niet al te hoog, waardoor je viervoeter zich perfect even af kan sluiten of lekker in kan slapen ‘s nachts. Een langwerpig kussen past perfect op de onderkant voor meer comfort voor jouw hondje. Wanneer je met het hondje wilt spelen kun je door de bovenkant van de bench af te halen de bench zo veranderen in een ren! 

Het kunststof maakt geen geluid als je de bovenkant eraf neemt of wanneer je puppy rondloopt of tegen de zijkanten aanstoot. De slotjes zijn ook van kunststof en daardoor ook geluidloos wanneer de ren op slot gaat. Ideaal! Het deurtje schuift naar rechts en hoeft dus niet open- of dichtgeklapt te worden. De ren bestaat uit vier onderdelen die makkelijk in elkaar schuiven.

VoordelenNadelen
✅ Door de lichte kleur valt de ren niet op in een ruimte❌ De ren is relatief klein als je de pup wilt laten spelen
✅ De bench neemt weinig ruimte in beslag
✅ Door het kunststof is de bench bijna geluidloos wanneer deze aangestoten of opengemaakt wordt
✅ De ideale rustplek voor jouw pup
✅ De bench is makkelijk op te tillen door de hendels aan de zijkant
✅ De bovenkant kan er gemakkelijk opgetild worden waardoor het een open ren is

Groot, groter, grootste ren!

Deze vidaXL Hondenren voor binnen is ideaal als je opzoek bent naar een grote ren: dit is de grootste die aangeboden wordt! De puppy- of hondenren bestaat uit maar liefst 16 hekjes die in veel verschillende vormen neergezet kunnen worden. Door de grote hoeveelheid ruimte kan er gespeeld of  getraind worden, of je hondje heeft alle vrijheid om lekker rond te snuffelen en te wandelen. Meerdere mensen passen gemakkelijk bij de hond in de omheining. Het materiaal is gemaakt van metaal en blijft moeiteloos overeind staan. De hekjes zijn hoog genoeg voor jouw hondje om er niet overheen te springen. Er zitten twee hekjes in de ren. 

VoordelenNadelen
✅ De 16 hekjes zijn op meerdere manieren neer te zetten❌ De hekjes kunnen gaan roesten als deze buiten staan
✅ Een grote ren waardoor jouw pup alle vrijheid heeft!❌ Een aanzienlijk hogere prijs dan de andere rennen
✅ Zowel kleine- als grote honden of pups kunnen gebruik maken van de ren
✅ Je hoeft niet alle hekjes te gebruiken. Voor een kleinere ren kunnen er hekjes weggelaten worden!
✅ De ren is middelgroot en geschikt voor kleine tot middelgrote puppies

Perfecte binnen en buiten puppy ren voor een luxe poe- eh, pup! 

Deze bak is super als je jouw hondje lekker wilt verwennen. De hondenren bestaat uit maar liefst twee verschillende delen; om te spelen en te snuffelen of om zonder afleiding te slapen. Er kan gemakkelijk een kussen of kleedje ingelegd worden. Daarnaast is de omheining heel gemakkelijk schoon te maken met zeep of een hogedrukspuit als de ren buiten staat. Het materiaal is zelfs bestendig tegen vrieskou, dus kan ook gewoon in de winter buiten staan! De ren wordt na levering in elkaar geschroeft; een stevigere omheining is bijna niet te vinden. De ren is zowel te verkrijgen als dubbel als enkel. 

VoordelenNadelen
✅ Er zijn twee bakken die voor de pup gebruikt kunnen worden voor elk moment van de dag of nacht ❌ Door de schroeven kan de bak niet gemakkelijk uit elkaar gehaald worden
✅ De omheining is heel erg stevig❌ Eventuele viezigheid is makkelijk te zien op de witte kleur
✅ De ren is gemakkelijk schoon te maken en overal te gebruiken
✅ Het ontwerp is elegant en stijlvol
✅ Gemaakt van stevig PVC tegen hitte en kou
✅ Voor binnen en buiten gebruik
✅ De tussenschotten kunnen lager gemaakt worden zodat er overgesprongen kan worden

Dit waren alle beste puppyrens, hopelijk zit er wat voor je tussen!

Waar moet je op letten met het kopen van een puppyren? 

 • Wat is de stevigheid van de ren en kan mijn pup de ren verschuiven?
  Een ren van stevig PVC is namelijk moeilijker voor een pup om te verplaatsen dan een ren van hout of licht plastic. Vaak wordt er bij eeen product omschreven hoe stevig de ren is,
 • Materiaal van de hekjes: is het een binnen- of buitenren?
  IJzer roest namelijk buiten, maar hard plastic niet. Een houten ren is vaak ook geschikt voor buiten. Door hier op te letten verleng je de levensduur van je honden ren! 
 • Is er gereedschap nodig om de ren in elkaar te zetten of uit elkaar te halen? 
 • In wat voor een vorm kan de ren worden neergezet? Is dit een vaste, of een flexibele vorm?
  Dit kan belangrijk zijn voor de ruimte waar de puppy ren in komt te staan of ter afwisseling voor de pup. Een ren is al snel heel erg groot en wanneer een vorm flexibel is, kan dit veel schelen. 
 • Hoe weet ik of de ren groot genoeg is?
  De ideale maat van een puppy ren hangt natuurlijk af van de grootte van je hond. Het beste is om een ren te kopen die hoger blijft dan je pup, ook als deze volgroeid is zodat je hondje er niet opeens uit kan springen. Qua breedte is het fijn als je bij de pup in de ren kunt zitten, maar dit hoeft natuurlijk niet perse, zolang de pup maar kan rennen, snuffelen en spelen.
 • Kan het hekje van het deurtje op slot? 
 • Staan de hekjes op zich of kunnen ze omvallen als ze niet vast zitten?
  Dit is belangrijk als je de ren niet helemaal rond wilt maken en bijvoorbeeld vast wilt zetten aan de bench. 
 • Hoe kan ik de bench schoonmaken?

Veelgestelde vragen 

Waarvoor gebruik je een puppyren? 

Puppies zijn vaak druk, nieuwsgierig en speels. Het is gemakkelijk voor de hondjes om zichzelf te bezeren. Als er niet constant op ze gelet wordt bestaat de kans dat ze zichzelf bezeren. Een puppyren voorkomt dat: jouw pup is beschermt voor alle gevaren van de buitenwereld! Uiteraard voorkomt een ren ook schade aan je (dierbare) spullen wanneer je nieuwe gezinslid aan de wandel gaat: puppies knagen vaak graag aan alles dat los en vast zit. Als laatste is het belangrijk dat er een duidelijke grens aan de pup aangegeven wordt. 

Kan ik een puppyren binnen- of buiten gebruiken? 

Afhankelijk van het materiaal van de ren kan je de omheining voor beide gebruiken: het gaat om wat je zelf fijn vindt. De ene ren is absoluut beter geschikt voor jouw situatie dan de ander, sommige rennen moeten namelijk bijvoorbeeld ergens aan vastgezet worden. Let goed op het soort ren wat je koopt en waarvoor deze het beste gebruikt kan worden om bijvoorbeeld roest te voorkomen. 

Waar laat ik de ren als ik hem niet gebruik? 

Er zijn verschillende soorten hondenrennen: sommige zijn bijvoorbeeld oprolbaar of opvouwbaar, maar de meest voorkomende variant is gemakkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen. Vaak is het zo dat je de ren uit elkaar kan klikken en in losse stukken mee kan nemen of op kan bergen.

Welk materiaal moet ik kiezen? 

De ene pup test de grenzen van een ren wat meer dan de andere pup. Het gaat allemaal om de grootte, het karakter en het ras van jouw nieuwe liefde. Als je een groter ras hebt of een extravert hondje is een stevige ren de beste optie. Denk hierbij aan (dik) hout of aan metaal. Is jouw nieuwe gezinslid een kleiner ras zoals een chiwawa of teckel, of heeft het een erg rustig karakter, dan kan een ren met zachte randen al voldoende zijn. 

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *