Tracker-cat

Op zoek naar de beste GPS tracker voor je kat?


Een GPS tracker voor je kat: hoe werkt dat precies? En wat kun je ermee? Is jouw kleine vriend een echte doerak die soms halve dagen van huis is. Maak je je ongerust over wat je vriend precies uitspookt? Dan kan het een flinke geruststelling zijn als je de bewegingen van je kat op de voet kunt volgen. Dat kan nu, met een speciale GPS voor de kat. Deze GPS komt in de vorm van een halsband voor de kat. Het is net crime scene investigation, maar dat fluffy stijl.Beste GPS tracker kat overzicht

Wil je direct weten wat de beste GPS tracker voor een kat is? Je vindt het overzicht hier in dit artikel. Verderop in het blog worden de beste GPS halsband voor de kat op Bol vergeleken. Er volgt een uitgebreide analyse, een trist voor- en nadelen per GPS kat systeem. Daarnaast beantwoorden we een rij veel gestelde vragen die over de GPS tracker voor de kat worden gesteld.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
Meest-voordelige-trackerDe meest voordelige tracker Check Prijs
Compact-en-waterdichtDe meest compacte en waterdichte tracker Check Prijs
Tracker-zonder-abonnementDe tracker zonder een abonnement Check Prijs
Beste-beoordeling-trackerDe best beoordeelde tracker Check Prijs
Meest-volledige-trackerDe meest volledige tracker Check Prijs
Compact-en-stijlvolCompact & stijlvol Check Prijs
Mini-GPS-tracker-meest-veelzijdigDe meest veelzijdige trackerCheck Prijs

De voordelen van een GPS tracker voor je kat

Een GPS installeren bij je kat kan een aantal duidelijke voordelen hebben:

  • Toezicht houden: sommige katten zijn van nature echte avonturiers. Zij zijn de Han Solo’s en kapitein Jack Sparrow’s van de straat. Ze zijn constant nieuwe dingen aan het ontdekken en komen alleen af en toe thuis om te eten, slapen en knuffelen. Als je benieuwd bent wat je kleine vedette allemaal uitspookt, is een Gps voor de kat super handig.
  • Geruststelling: je ziet live waar de kat precies is en wat deze allemaal uitspookt. Als je merkt dat de kat te ver van huis is, of zich op een plek bevindt waar je liever niet wilt dat deze is, dan kun je ingrijpen. Je kunt je kat bijvoorbeeld een tijdje binnen houden.
  • Je kat beter leren kennen: misschien zet je kat wel een poeslief gezichtje op als hij thuis bij je op de bank of op schoot ligt, maar is het buitenshuis een echte rebel die doet en laat wat hij wil. Ben jij nieuwsgierig naar wat je kleine vriend in zijn vrije tijd doet?
  • Vermaak: laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon super vermakelijk om te zien wat je kat precies uitspookt, als je zijn of haar bewegingen live kunt volgen. Zit je kat stil of is deze voortdurend in de weer? Welke nieuwe kusten is hij of zij nu weer aan het verkennen?

GPS tracker kat voor een gelukkige kat


Maakt een GPS je kat gelukkig? Misschien niet direct, maar jij wordt er wel gelukkig van en dat is ook heel belangrijk. Een kat zal er in ieder geval geen last (of weet) van hebben dat hij een tracker met zich meedraagt. Als je kat zich vaak in gevaarlijke capriolen stort, dan kun je verhinderen dat hij deze nog opzoekt. Bij sommige apparaten kun je namelijk een ‘veilige zone’ instellen. Als je kat buiten de veilige zone komt, krijg je daar automatisch melding van.Inspirerende quote over een GPS tracker voor de kat

Maar je hoeft ons natuurlijk niet op ons woord te geloven: er zijn genoeg enthousiastelingen op het internet te vinden die een goed woordje te zeggen hebben over de GPS tracker voor de kat. Wat dacht je bijvoorbeeld van het boek Lost Cat: a true story of love, desperation, and GPS technology van Caroline Paul, uitgegeven door Bloomsbury. De titel spreekt voor zich: een GPS halsband bij een kat kan een stille tragedie doen veranderen in een groot succesverhaal.“Sinds ik deze tracker heb ben ik niet meer ongerust waar m’n kat zit als hij ‘s avonds niet thuis is.Als ik naar bed ga kijk ik ff waar de kat uithangt en weet dat alles goed is omdat meneer in de velden hierachter struint. Heerlijk met een gerust gevoel kunnen slapen.”

-Review over een katten GPS

De beste GPS voor de kat onderzocht


Het internet staat vol verschillende GPS systemen. De halsband voor de kat is er in veel verschillende kleuren, vormen en maten. Hieronder bespreken we de beste GPS systemen die we op Bol.com tegen zijn gekomen. Dit zijn stuk voor stuk trackers van de allerhoogste kwaliteit. Dat vinden niet alleen wij, dat is ook gebaseerd op tientallen reviews van klanten.De Tractive IKATI GPS tracker editie 2020 is een voordelige koop

Wat maakt de Tractive IKATI GPS tracker voor de kat nu zo bijzonder? Deze halsband heeft een activiteitentracker en een speciale Live-modus, waarmee je om de 2-3 seconden een update krijgt van de activiteiten van je kat. Deze Live modus is ideaal als je kat weggelopen is: je hebt de arme sul immers snel weer gevonden. We zetten hieronder de voordelen op een rijtje:

Voordelen
✅ Inclusief abonnement voor 1, 2 of zelfs 5 jaar (vanaf 4,17 euro per maand)
✅ De Live-modus zorgt om de 2-3 seconden voor updates
✅ Het activeren van een abonnement is heel eenvoudig
✅ Met dank aan de Locatiegeschiedenis kun je zien wat voor routine je kat buiten heeft opgebouwd
✅ Je kunt een ‘Virtuele omheining’ opzetten: als je kat voorbij een bepaald punt gaat, dan de Tractive GPS-app je een update geven
✅ Je kunt zelfs de verbrande calorieën van je viervoeter volgen met dank aan Activiteitenmonitoring
✅ Het online systeem werkt inmiddels in ruim 150 verschillende landen
✅ Je kunt de locatie van je kat delen met familie of vrienden: zo kun je samen toezicht houden
✅ Het apparaat is ook nog eens schokbestendig en 100% waterdicht (al houden katten toch niet zo van nattigheid).

De meest voordelige koop

Zoals gezegd heeft de Tractive IKATI GPS tracker (editie 2020) een hoop te bieden en dat voor een redelijk bescheiden prijs. Dit apparaat is waterdicht, schokbestendig en super katvriendelijk.


De Weenect CATS² GPS Tracker voor katten is compact en waterdicht

Ook Weenect heeft de kat een hoop te bieden op het gebied van GPS tracking. Deze GPS halsband voor de kat geeft onder meer een waarschuwing als je trouwe viervoeter wegloopt. Daarnaast heeft de halsband voor de kat nog flink wat andere voordelen:

Voordelen
✅ Het apparaat heeft geen afstandslimiet: je kat kan zover gaan als hij of zij zelf wil
✅ De tracker geeft een waarschuwing als je kat wegloopt of dreigt weg te lopen
✅ Je kunt een analyse van het territorium maken van je kat op basis van eerdere bewegingen die zijn vastgelegd in de geschiedenis
✅ De batterij gaat 72 uur (3 hele etmalen) mee en is bovendien waterdicht
✅ Het apparaat heeft toepassingen voor zowel Android en iOS.
✅ Je kiest uit drie verschillende abonnementen: een maandabonnement, een jaarabonnement en een 3-jaarsabonnment.

De kleinste GPS voor katten in de wereld

Wist je dat de Weenect Cats2 de kleinste GPS voor katten voor wereldwijd is? Deze GPS tracker voor de kat heeft verschillende voordelen en is super handig in gebruik. De halsband voor de kat neemt je een hoop zorgen uit handen en zorgt ervoor dat je met een gerust hart kunt slapen.


De GPS Tracker Mini van TrackYourPet komt zonder abonnement

De GPS Tracker Mini kat van het merk TrackYourPet heeft geen abonnement. Het is een super lichtgewicht apparaatje dat slechts 22 gram weegt. Met andere woorden: het is de lichtste in zijn soort. Het formaat is lekker klein, waardoor het je vriendje nooit in de weg zal zitten.

Voordelen
Weegt slechts 22 gram (lichtste in zijn soort)
✅ Het is een klein formaat apparaatje (slechts 49 bij 33 bij 15 millimeter)
✅ Je hebt geen abonnement nodig om van de tracker gebruik te maken: ideaal als je nergens aan vast wil zitten. Je werkt met een losse Sim-kaart op het 2G netwerk. Let wel op deze Sim-kaart is niet inbegrepen
✅ Inclusief hanger op de GPS tracker voor de kat makkelijk vast te maken aan de halsband in de verpakking
✅ Als de batterij bijna leeg is, krijg je hier een melding van.

De fijnste vrijblijvende keuze

Het nadeel van een abonnement is dat je hier stiekem maandelijks (of jaarlijks) best veel geld aan kwijt bent. Je moet het abonnement ook om de zoveel tijd verlengen. Dit zijn allemaal zaken waar je aan vast zit en die je in de gaten moet houden. De Tracker Mini van TrackYourPet heeft als groot voordeel dat je niet vast zit aan een abonnement, maar met Sim werkt.


De PetSafe Extra Ontvanger Halsband wordt zeer goed beoordeeld

De PetSafe Extra Ontvanger halsband is een GPS tracker voor de kat gemaakt van plastic. De kleur is zwart. De tracker kan gebruikt worden voor alle PetSafe In-Ground en Radio Fence systemen.

Voordelen
✅ Het apparaat is klein en compact
✅ Je krijgt een indicatie als de batterij leeg dreigt te lopen
✅ De super lichte ontvanger heeft 4 af te stellen corrigerende niveaus, plus een alleen-piepen modus
✅ Het apparaat is geheel waterdicht en dus ook in de regen te gebruiken, of wanneer je kleine tijger door vochtig gras of struikgewas kruipt.

De Reptrek® Minitrek GPS Tracker is compact en stijlvol

Heb je al gehoord van de Reptrek Minitrek GPS tracker voor de kat? Dit is een stijlvol en een compact apparaatje. Het is ideaal voor een avontuurlijke kat of kleine hand. Het is één van de lichtste, kleinste trackers die je op de markt tegen zult komen. Het draagcomfort is groot.

Voordelen
✅ De tracker maakt gebruik van locatie tracking met Wifi (en GPS+BDS+LBS). Hiermee is de positie van het dier zeer accuraat te bepalen (tot op een nauwkeurigheid van 5-15 meter).
✅ Je kunt een elektronisch hek instellen: als je dier buiten een zekere zone komt (ook wel ‘digitaal hek’ genoemd) krijg je op je telefoon bericht.
✅ Het apparaat is compact en klein
✅ Met dank aan de belfunctie kun je op afstand tegen je kat praten (ja, echt). Ook kun je ervoor kiezen om mee te luisteren: super handig als je kat is weggelopen en door iemand is gevonden, of wanneer je kat plotseling in nood verkeert.

Stijlvol en compact

Wat de Reptrek Minitrek vooral handig maakt is de meeluisterfunctie en de mogelijkheid een elektronisch hek in te stellen. Bovendien is het apparaat lekker compact en zit het niet in de weg.


De Invoxia huisdier GPS tracker is het meest volledig

Deze GPS tracker voor de kat is zonder simkaart en heeft een batterij die ontzettend lang meegaat (tot wel 1 maand). Je kunt de tracker gebruiken voor katten, maar ook voor kleine hondjes. De Invoxia Huisdier GPS is – naar eigen zeggen – onderdeel van een geheel nieuwe generatie trackers, die er speciaal op is ingericht je huisdieren te volgen en terug te vinden.

Voordelen
✅ Heeft tot wel 1 volledige maand batterijduur
✅ Je hebt er geen Simkaart bij nodig
✅ Het apparaat is binnen 2 minuten al geïnstalleerd en werkzaam
✅ Je kunt instellen notificaties te ontvangen
✅ De app is gebruiksvriendelijk
✅ Het apparaat is geheel waterdicht

Een zeer volledige GPS tracker voor de kat

Deze tracker is ontzettend uitgebreid. Niet alleen is hij handig in gebruik, je maakt ook nog eens gebruik van verschillende notificatiemogelijkheden in een fijne app. Het apparaat is snel geïnstalleerd, heeft geen simkaart nodig en heeft een batterij die ontzettend lang mee gaat.


De Mini GPS tracker is het meest veelzijdig

De Mini GPS kan op heel veel manieren worden toegepast: voor auto’s, scooters, fietsen, maar ook voor kinderen, honden en katten. Kortom: dit apparaat is multi inzetbaar. Het is een super klein volgsysteem dat makkelijk is in gebruik. Je bevestigt het op een metalen oppervlak.

Voordelen
✅ Met waterdicht zakje
✅ Heeft een SOS knop
✅ Heeft een meeluisterfunctie: hoor wat er in de buurt van het apparaat gebeurt
✅ Het systeem is multi-inzetbaar

Multi-inzetbaar systeem

De Mini GPS tracker kan op verschillende manieren worden ingezet. Dat heeft voordelen en nadelen. Een voordeel is dat je het behalve voor je kat ook voor eigendommen als fietsen en auto’s gebruiken kunt. Een nadeel is dat er geen speciale functies voor je dier geïnstalleerd zijn.


Juiste GPS voor de kat kunnen vinden?


We hopen dat de juiste GPS tracker voor je kat in deze lijst zit. Iedere kat is natuurlijk anders, maar gelukkig houden veel trackingsystemen daar goed rekening mee. Zo zijn er voldoende mogelijkheden om je kat in de gaten te houden, wat voor kattenkwaad deze ook uitspookt.Waar moet je op letten als je een GPS tracker voor een kat koopt?

Er zijn verschillende zaken waarop je kunt letten als je een GPS tracker aanschaft, onder meer:

  • Heeft de tracker Live locatie? Met andere volgen: kun je de locatie van je huisdier live volgen, met om de zoveel seconden een update? Zo ja, dan is het makkelijk om je kat terug te vinden als deze is weggelopen, of als deze in nood verkeert en hulp nodig heeft.
  • Gebruik je een simkaart of een abonnement? GPS trackers voor de kat maken ofwel gebruik van een simkaart, of van een abonnement. Een simkaart is een prepaidkaart. Je kunt beide tegen elkaar afwegen om te bepalen wat je op termijn het meeste geld bespaart.
  • Het formaat van de tracker. De trend is dat GPS trackers steeds kleiner worden. Hoe kleiner, hoe minder de kat er last van zal hebben. Een lichte kat (minder dan 4 kilogram), heeft behoefte aan een tracker die extra klein is. Een grotere tracker zit in de weg.
  • App voor meerdere dieren? Tractive en Weenect bijvoorbeeld maken het mogelijk om meerdere GPS apparaten aan één tracker: zo hou je al je katten tegelijkertijd in de gaten. Dat is Big Brother is watching you 2.0.
  • De duur van de batterij: sommige batterijen gaan superlang mee, terwijl anderen juist verraderlijk snel leeglopen.

De verschillende soorten GPS tracker


Je hebt, in het kort, twee soorten GPS trackers: je hebt trackers met een abonnement en trackers die gebruik maken van een simkaart (prepaid trackers). Het ligt aan jou wat bij je past.Veel gestelde vragen over de GPS tracker voor de kat

Hier beantwoorden we verschillende vragen over GPS trackers over de kat, die onder de kopers of geïnteresseerden van een GPS systeem kunnen bestaan. Kijk, leer, luister en huiver:

Is de Apple AirTag handig als GPS voor je kat?

Nee, is het antwoord. Dat heeft er alles mee te maken dat de locatie maar eens in de 2-10 minuten door wordt gegeven. Voor een hyper actieve, veel bewegende kat is dat veel te weinig. De AirTag heeft bovendien ondersteuning nodig van iPhones in de buurt en die vind je niet zo snel in een bos.

Is er ook een onderhuidse GPS chip voor katten?

Helaas nog niet. Dat heeft er alles mee te maken dat de GPS trackers simpelweg nog te groot zijn (al worden ze steeds kleiner).

Heb je een abonnement nodig voor een GPS tracker?

Niet altijd, sommige trackers werken met een abonnement, maar andere trackers werken op het netwerk (via een sim-kaart).

Hoe vaak moet je een GPS tracker voor je kat opladen?

Hoe vaak moet je een GPS tracker voor je kat opladen? Dat is afhankelijk van het type batterij in de tracker. Sommige batterijen gaat een paar dagen mee, anderen een paar weken.

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *